Кадети Звезде стотком до злата

42

Кадети Црвене звезде Телеком освојили су титулу шампиона Србије. Црвено-бели су доминантном игром у финалу завршног турнира кадетске лиге Србије који се играо у дворани Баскет сити савладали екипу Спортс Ворлд резултатом 108:65 и заслужено су се окитили златним медаљама.

Колико су изабраници тренера Александар Глишића доминирали на финалном турниру сведочи и податак да су у полуфиналном дуелу са Партизаном славили са чак 30 поена разлике (97:67). Треба истаћи да је овим тријумфом Црвена звезда Телеком комплетирала титуле шампиона у свим млађим категоријама, пошто су пре кадета прва места на завршним турнирима шампионата Србије освојили пионири и јуниори.

Без много проблема Звездини кадети надиграли су вршњаке из Новог Сада, који нису имали одговор за веома агресивну Звездину одбрану, много бољи скок и знатно разноврснију игру у нападу. Новосађане је начео изванредним шутем за три поена веома расположени Матија Радовића, потом су се ређале минијатуре Аранитовића, Раданова, Ћоровића… Звезда је већ на полувремену имала 25 поена предности и већ тада је питање победника било решено. Резервисти црвено-белих били су такође силно мотивисани, па је предност расла из минута и минут до коначних +43.

Црвена звезда Телеком – Спортс Ворлд 108:65 (28:15, 27:15, 28:18, 25:17)

Црвена звезда Телеком: Ребић, Ускоковић 9, Ћоровић 12, Аранитовић 22, Косић 10, Бранков 2, Ђорђевић 9, Вучковић 10, Раданов 11, Радовић 23, Стајчић, Ковачевић.

Спортс Ворлд: Бировљев 20, Михајлов, Стојановић 4, Васиљевић, Богуновић, Живковић 4, Влаховић, Ковачевић, Комљеновић 2, Апић 7, Зарић 28, Бањац.

Претходни текстШекарићевој први Куп Србије МК пиштољем
Следећи текстАлександру Аранитовићу МВП титула