ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН!

29

Црвена звезда Телеком је шампион АБА лиге. Први пут у својој историји. Толико дуго чекани трофеј, коначно стиже у витрине клуба на Мали Калемегдан. Црвено-бели су у четвртој утакмици финала савладали Цедевиту са 89:79, на тај начин стигли до треће одлучујуће победе и резултатом 3-1 у финалној серији апсолутно заслужено освојили титулу најбољег тима регионалне лиге.

Ово је историјски успех за Звезду из много разлога. Пре свега, ово је први пехар црвено-белих у АБА лиги, а по први пут од оснивања Звезда је у једној сезони успела да освоји два трофеја. После тријумфа у Купу Радивоја Кораћа, црвено-бели су се окитили и шампионским прстењем АБА лиге. У игри је још један трофеј, али о том потом…

Шта рећи о ноћи пуној емоција, о утакмици коју је Звезда маестрално одиграла. Цео тим је пружио максимум, одиграо веома концетрисано и борбено, уз фантастичну одбрану и тимску игру стигао до великог тријумфа.

Какав је Звезда колектив и какав је то скуп момака, на прави начин се може сагледати из примера Маика Цирбеса. Сјајни немачки репрезентативац је и поред проблема са повредом стиснуо зубе и дао немерљив допринос у великом тријумфу.

Чарлс Џенкинс је био најефикаснији у овом мечу (17 поена), Калинић је био најбољи скакач (осам скокова), Бобан Марјановић је проглашен за МВП-ија финалне серије… Али, све то је сада мање битно. Јер, ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН!

Од 13. минута Звезда је стекла двоцифрену предност (25:36)  и стечено вођство није испуштала до краја меча. Имали су црвено-бели чак 19 поена предности, у потпуности су контролисали дешавања на терену, а кад год би требало Звезда би погодила тројку и тиме противнику убијала сваку наду за преокрет.

И на крају реч, две и о тренеру Дејану Радоњићу. Млади стратег је одлично психички, физички, али и тактички припремио екипу која је ове сезоне у конкуренцији абалигаша имала само четири пораза. Иако је често био на мети критика, у највећем броју случајаева потпуно незаслужено, Радоњић је успео све да издржи и сада се са Звездом налази на месту које му и припада. На врху.

Цедевита – Црвена звезда Телеком  79:89 (25:30, 10:22, 23:17, 21:20)

Цедевита: Зубчић 15, Бараћ 9, Рамљак 4, Пилепић 7, Бабић 5, Делаш, Жганец 8, Билан 12, Гордић 7, Укић, Томас 5, Араповић 7.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 9, Ребић, Дангубић 4, Митровић 14, Лазић 3, Блажич, Калинић 12, Марјановић 12, Тејић 2, Џенкинс 17, Јовић 8, Цирбес 8.

Претходни текстЗвезда направила брејк на почетку финала
Следећи текстБраво кошаркаши!