Радоњић и Митровић: Желимо трофеј

20

Финална серија плеј-офа АБА стартује у суботу. У дворани Пионир од 21 сат Црвена звезда Телеком дочекује Цедевиту. И црвено-бели и Загрепчани су пласманом у финале изборили учешће у Евролиги наредне сезоне, али оба тима желе да овогодишњу сезону у регионалном такмичењу окончају титулом. Занимљиво је истаћи да је ово друго учешће црвено-белих, а треће екипе Цедевите у завршници регионалног такмичења, а ниједан од тимова није освајао шампионски прстен АБА лиге. У Црвеној звезди очекују да ће успети да направе историјски успех:

Обе екипе су уласком у финале направиле велики успех и скинуле велики притисак са себе, што не значи да ће се ико задовољити само тим и олако схватити финалну серију – почиње причу капитеб црвено-белих Лука Митровић и додаје:

Сваки спортиста увек жели победу и трофеј и ми не бисмо заслуживали дрес Црвене звезде уколико бисмо се задовољили само пласманом у финале. Очекује нас тешка серија, евролигашки дуел. Цедевита је сјајна екипа, што су показали против Будућности, јер није мала ствар преокренути серију. То може само сјајна екипа и врло квалитетан састав. Нијансе ће одлучивати. Имамо предност домаћег терена и надам се да ћемо је искористити. Позивам навијаче да нам помогну, као и много пута до сада, да остваримо жељени циљ – констатовао је Митровић.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић још једном је сумирао утиске из полуфиналне серије:

Систем такмичења је такав да полуфинале није само борба за финале, већ добија већи значај, а игра на три утакмице је подигла интересовање и добила већу тежину. Ми смо имали дерби у полуфиналу и сви знате шта то овде значи. Успели смо да одиграмо квалитетно, као што смо хтели. Свесни смо квалитета и искуства Цедевите. Имају потенцијала и талента, играче који су били у највећим евро-клубовима и градили тамо каријере, а ове године су састављени од домаћих играча који имају потенцијала и искуства, што се најбоље видело у Подгорици, где су показали велику концентрацију и снагу. Значај пласмана у Евролигу је, сад већ био, огроман, тиме смо остварили велику ствар, али наша жеља од првог дана је био трофеј.

Радоњић је бураним речима говорио о ривалу у финалу:

Чека нас одличан противник, велика борба, дужа серија и потребно је да опет будемо квалитетни, сконцентрисани, одговорни- Желимо да одиграмо добре утакмице и остваримо оно што прижељкујемо, да бисмо узели трофеј по први пут. Потребан нам је амбијент на нивоу онога што се игра. Победа у полуфиналу је донела специјалан амбијент, потребна нам је публика да заједно пробамо да добром игром дођемо до победе, прво сутра, а онда и до краја, али нам од почетка не треба свечарска атмосфера. Позивам навијаче да нам помогну. Што се тиче тима, сви играчи су здрави и спремно дочекују финале – закључио је Радоњић.

Претходни текстКонференција за медије пред дерби
Следећи текстКатаи: Наредни дерби је испит генерације