Нови гол Јовића за победу Звезде

53

Фудбалери Црвене звезде остварили су победу на гостовању екипи Вождовца. Стрелац поново Лука Јовић.

Мало фудбала је виђено у првом полувремену. Наквашен терен стадиона Обилића свакако је допринео томе, али и дефанзивна игра домаћина против које се Црвена звезда није најбоље сналазила. Вождовац у првом полувремену није нити једном запретио Рајковићевом голу, али ни фудбалери Црвене звезде нису успевали да створе озбиљне шансе. Јовић се у 10 минуту након корнера нашао на другој стативи, али била је то тешка позиција за шут, па је млади нападач покушао асистенцијом, али безуспешно.

Александар Катаи је средином полувремена са ивице шеснаестерца шутнуо снажно, у оквир гола, али право у голмана Супића. Последња прилика виђена је у 40. минуту када је Анђелковић из слободног ударца погодио пречку. Слободном ударцу је претходила сумњива ситуација, и остаће питање да ли је Лазовић фаулиран у казненом простору.

Црвена звезда је друго полувреме започела веома офанзивно. Фудбалери Вождовца нису успевали ни да пређу половину терена, и као да је било питање тренутка када ће се затрести мрежа Супића. Прву стопостотну прилику имао је Орландић. Након центаршута Анђелковића, Орландић је добро скочио и упутио веома јак ударац главом, али се ни од куда појавио Супић и сјајном парадом сачувао своју мрежу. Ипак, чак ни Супић није могао ништа да учини у 57. минуту. Након још једног од многобројних корнера за Црвену звезду, у наставку акције је лопту у срце казненог простора вратио Павићевић, а Лука Јовић учинио још један подвиг. Најпре је Звездина „деветка“ сјајно примила лопту ан груди, а потом из прве погодила супротан угао гола за вођство Црвене звезде.

Црвено-бели су до краја утакмице контролисали догађања на терену. Тренер Лалатовић је у игру убацио Босанчића, Ристића и Грујића, и Звезда је успела у својој намери да пре свега спречи Вождовац да запрети голу. До краја утакмице није било озбиљних прилика, и Црвена звезда је остварила другу победу у низу.

Вождовац – Црвена звезда 0:1 (0:0)
Стадион: „ФК Обилић“. Гледалаца: 1400. Судија: Бојан Николић (Крагујевац). Стрелци: Јовић у 57′ за Црвену звезду.
Вождовац: Супић, Стојковић, Радивојевић, Д. Павловић, Ивковић, М. Павловић, Петровић, Караклајић, Синђић, Адамовић, Живковић, Одита:
Резерве: Милошевић, Трипковић, Николић, Санимировић, Ђермановић, Јокић, Ловречић.
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Јовановић, Анђелковић, Ковачевић, Стојановић, Катаи, Лазовић, Јовић, Орландић.
Резерве: Кахриман, Лазић, Грујић, Ристић, Босанчић, Гаврић, Паркер.

Претходни текстШампион у полуфиналу
Следећи текстЛалатовић: А сада се на миру спремамо за дерби