Звезда на победу од финала

37

Одбојкашице Црвене звезде кренуле су у полуфиналну серију са два брејка. До другог су, истина, дошле много теже, тек после драме у петом сету, у којем су спасиле и две меч лопте. Своју прву прилику нису пропустиле.


 
Први сет је у потпуности припао гошћама, чему сведочи и коначан резултат. Сервис и блок, уз сјајну реализацију напада, донели су црвено-белима вођство на овом мечу.
 
У другом периоду, Звезди је остао само блок, а Спартак је појачао игру у одбрани, па је уследила велика борба. Неизвесност је трајала до самог финиша, да би домаће захваљујући средњацима, у финиш ушле са два поена предности (21:19). На крају се пробудила и Дрпа, која је везала два добра напада за изједначење.
 
Само је на почетку трећег сета било неизвесно, а онда су домаће серијом грешака донеле Звезди велики број поена (десет у овом сету!), па је Хелићева водила свој тим ка новом вођству.
 
Добра завршница трећег сета, донела је Спартаку резултатску равнотежу у четвртом. До 17:17 домаћина је вукла Дрпа, а онда су уследили блокови Олуићеве и Медићеве, да би ас Средићеве (22:18) најавио пети сет.
 
У тај-брејку права драма. Било је и 9:5 за гошће, захваљујући Кецмановој, Хелићевој и Трнићевој. Онда је Спартак пришао на поен заостатка (10:9), али је Звезда поново отишла на, чинило се недостижних „плус три” (13:10).
 
Блокови Цветићанинове пробудили су публику, па је поеном Дрпе, Спартак дошао до меч лопте (14:13). Нису искористиле домаће две прилике, да би ас Хелићеве донео прву Звезди, а тачку на и, ставила је у контри Љубица Кецман.

Најефикаснија у нашем тиму била је Адела Хелић са 24 поена. По 15 поена су освојиле Љубица Кецман и Јелена Трнић (10 из блока). Код домаћихсе истакла Марта Дрпа са 25 поена.

Трећи меч је на програму већ у среду, 15. априла од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици. У другом полуфиналу Визура је повела против Јединства са 2:0.

НИС Спартак – Црвена звезда 2:3 (13:25, 25:21, 20:25, 25:22, 15:17)
Хала: “Дудова шума”. Гледалаца: 450. Судије: Владимир Симоновић (Крагујевац) и Роберт Леко (Нови Сад). Трајање меча: 123 минута. Резултат у серији: 0:2.
НИС СПАРТАК: Цветићанин 15, Дрпа 25, Средић 13, Антанасијевић 3, С. Медић 15, Т. Матић, Д. Матић (либеро), Олуић 6, Вукоја, Рајлић, Вучковић, Живановић. Тренер: Слободан Галешев.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 15, Поповић 6, Хелић 24, Миленковић 7, Кецман 15, Росић (либеро), Пушић (либеро), Брђовић, Стијепић, Лукић, Чанак. Тренер: Бранко Ковачевић.

Претходни текстКапије Пионира се отварају три сата раније
Следећи текстПионирке Звезде шампионке Београда