Звезда тријумфовала у Ваљеву

32

Кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили су и другу победу у Супер лиги Србије. Црвено-бели су славили у Ваљеву против Металца резултатом 76:69 у мечу у коме су домаћи успели да поведу само на самом старту утакмице (2:0), а до изједначења су такође успели да дођу само једном и то у 14. минуту (25:25).

Звезда је током свих 40 минута контролисала игру, успешно одржавала вођство, али је Металац, као што се и очекивало, пружио веома снажан отпор. Предност Звезде углавном је износила од три до седам поена, а онда је серијом Бобана Марјановића половином последње деонице Звезда по први пут дошла до двоцифрене предности (54:65). Међутим, Металац је успео да се врати у меч, приђе на само два поена минуса (68:70), али је Звезда одлично одиграла у пенал завршници. Црвено-бели су били много смиренији са линије слободних бацања, непогрешиви су били Дангубић и Џенкинс, а атрактивним закуцавањем Јовић је ставио тачку на још једну победу Звезде ове сезоне.

Црвено-бели су у овом мечу били ослабљени неиграњем Николе Калинића, а његово одуство су у првом полувремену изабраници тренера Радоњића надоместили сјајном тимском игром у нападу. У прилог томе сведочи податак да је Звезда имала чак 15 асистенција и само четири изгубљене лопте. На велики одмор отишли су са осам поена вишка, а једино што је могло да брине тренера Радоњића је податак да је Бобан Марјановић имао три личне грешке. Међутим, Звездин центар је у одсудним тренуцима био на висини задатка. Половином последње четвртине нанизао је осам узастопних поена и омогућио мирнији финиш црвено-белима.

Претпоследњи налет домаћих са пет узастопних поена прво је зауставио Џенкинс, а тројка Јеремића из тешке ситуација преко руке и поени Малешевића и поеним из контре Малешевића наговестили да ће финиш бити драматичан. Ипак, у завршници су пенале погађали Дангубић и Џенкинс док је на другој страни Љубичићу и Малешевићу дрхтала рука па је Звезда заслужено тријумфовала.

Металац Фармаком – Црвена звезда Телеком 69:76 (17:21, 15:18, 20:15, 17:21)

Металац Фармаком: Малешевић 11, Протић 9, Јанковић, Кутлешић 8, Оташевић, Мајсторовић 7, Јевтовић 2, Јошило 8, Љубичић 11, Ракићевић, Вранеш 1, Јеремић 12.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 4 (7 ас), Ребић, Дангубић 11, Митровић 11, Лазић, Блажич 4 (5 ас, 4 ск), Марјановић 15 (7 ск), Каплановић, Тејић 5, Џенкинс 11, Јовић 8, Цирбес 7.

Претходни текстВицешампионке Европе допутовале у Београд
Следећи текстРадоњићев јубилеј – 100. победа у Звезди