„ONE TEAM“ караван посетио Панчево

49

Звездин „ONE TEAM“ караван је кренуо. Друштвено-одговорна акција Црвене звезде Телеком и Специјалне Олимпијаде Србије под називом „Learning2Play“ – Учимо кроз игру, која ће обухватити пет градова у Србији, стартовала је у Панчеву. Циљ акције је да се подигне свест о проблему великог броја неписмених у Србији и особа са само основним образовањем, као и да се подстакне боља интеграција особа са интелектуалним сметњама у развоју у наше друштво.

Управо из тог разлога у специјалној школи Мара Мандић у Панчеву одржан је први час математике коме је присуствовало седам чланова Специјалне Олимпијаде Србије и седам панчевачких основаца из ОШ Мирослав Мика Антић и ОШ Стевица Јовановић. Цео програм био је прилагођен инклузивном раду, а заједничко решавање задатака стимулисано је кроз игру и међусобно такмичење на веома забаван начин.

Ово је прва фаза пројекта „Learning2Play“ која има едукативни карактер и који је усаглашен са Евролигином друштвено-одговорном акцијом „ONE TEAM“. Он обухвата по два часа из математике, српског и енглеског језика. Друга фаза састоји се из спортског односно кошаркашког аспекта, док ће трећа фаза бити комбинована и у којој ће назив целог пројекта – Кроз игру учимо, добити пун смисао. Осим Панчева посетићемо Зрењанин, Чачак, Пирот, а акцију ћемо спроводити и у Београду. Заиста смо одушевљени пре свега реакцијама деце која учествују у овом програму и која су одушевљена. За нас је то највећа награда и доказ да је организација оваквог програма била преко потребна. Уверени смо да ће сви они имати велики мотив да напредују, јер све што буду научили биће у прилици да покажу на завршном фестивалу који је заказан за 9. мај у Београду – објаснио је Филип Сунтурлић, директор маркетинга КК Црвена звезда Телеком и аутор целокупног пројекта.

Сви учесници овог пројекта добили су поклон пакете Телекома Србија, који је партнер акције „Learning2Play“, Клет је за све учеснике обезбедио уџбенике из математике и српског језика, Еврођунти школски прибор, бојанке и књиге из енглеског језика, док је ИДЕА обезбедила слаткише из широке палете производа К ПЛУС.

Наредна станица „ONE TEAM“ каравана биће Зрењанин.

Претходни текстЦрвено-бели против Колубаре стартују у плеј-ауту
Следећи текстЗвезда у завршници плеј-офа домаћин у УСЦ Вождовац