Звезда гостује у Берлину

24

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у четвртак од 20 часова и 15 минута одиграће меч 12. кола Топ 16 фазе. Црвено-бели ће гостовати Алби која ове сезоне приказује сјајне партије и под диригентском палицом нашег прослављеног репрезентативца и некадашњег играча Црвене звезде, Саше Обрадовића, бележи врхунске резултате.

Ипак, као што је тренер Звезде Дејан Радоњић небројано пута до сада истицао мотив и жеља црвено-белима неће изостати. Звезда ће на пут у Берлин кренути растерећено, али са жељом да се надиграва и додатно стиче искуство пред најважнији део сезоне. Радоњић је у свом уводном излагању имао само речи хвале за наредног противника:

Још један битан меч. Алба је показала кваитет и у Топ 16 фази па је у прилици да избори пласман међу најбољих осам екипа. Обрадовић ради одличан посао целе сезоне и квалитет игре који је приказао говори нам да нас у Берлину очекује тежак задатак. У првом мечу који смо играли у Пиониру смо одиграли веома чврсто и покушаћемо да то поновимо и у другом мечу против Албе – рекао је Радоњић, а потом додао:

Алба ће покушати да искористи тимски потенцијал. Без обзира на резултат идемо са великим мотивом и жељом да одиграмо добар меч. Лазић неће наступити ни у овом мечу, али очекујем да од следећег кола буде у тиму. Идемо у намери да победимо – истакао је стратег црвено-белих који је потом причао о плејофу АБА лиге:

У сваком случају очекивао сам да ће ове четири екипе бити у плеј-офу. Чекали смо распоред и сазнали смо да имамо пет мечева до првог полуфиналног сусрета плејофа АБА лиге. Спремамо се и размишјамо тренутно само о Алби – на кратко је застао тренер црвено-белих и потом додао:

Након Берлина нас очекује још два евролигашка дуела. Желимо да задржимо ниво форме која је у добром статусу и у сваком случају имамо чиме да се бавимо. План је направљен одавно и очекујем да и Лазић буде са нама и да будемо у добром моменту на почетку плејофа.  Предност домаћег терена се ове показала као значајна за разлику од претходне мада треба истаћи да има доста разлика у односу на прошлу и ову сезону – закључио је Дејан Радоњић.

Претходни текстСтојановић: Прво место је близу
Следећи текстПротив Меге и Тамиша без присуства публике