Радоњић: Пресудио је офанзивни скок Барселоне

39

Подвиг је изостао. А, недостајало је тако мало. У врло неизвесној завршници Барселона је славила резултатом 73:77 у оквиру 11. кола Д групе Топ 16 фазе Евролиге. Међутим, и поред пораза Звездини играчи заслужују све честитке за начин на који су се супротставили славном каталонском клубу.

И феф стручног штаба Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић био је задовољан наступом својих изабраника:

Честитам Барселони на победи, а и на одличној утакмици. Вечерас је виђена једна врло добра представа Црвене звезде, али која није била довољна да би се савладала одлична Барса – истакао је Радоњић, а потом навео главне узроке пораза:

Оно што смо знали и пре меча, а ипак нисмо успели да исконтролишемо је проблем са офанзивним скоком са којим смо имали проблема и у првом дуелу са клубом из Каталоније. Били смо свесни да морамо да будемо пуно бољи у том сегменту. Имали смо неколико повољних ситуација да преломимо меч, али смо дали превише простора изабраницима Ћавија Пасквала који су то искористили и успели да тријумфују. У принципу, утакмица је била таква да смо и ми могли да победимо али њихова организација у последњој четвртини, а поготово изведба слободних бацања била је сјајна – напоменуо је млади тренер, а затим се осврнуо на атмосферу у Комбанк Арени:

Захваљујем се навијачима на сјајној подршци. Идемо даље, оно што је најбитније је да смо у низу добрих издања и да ћемо ово што радимо пробати и да наставимо како бисмо остварили још неку победу до краја такмичења у Евролиги. Такмичарски ћемо се припремати за сваки дуел, без обзира да ли то било у гостима или против Панатинаикоса у Комбанк Арени – обећао је Радоњић.

На питање да прокоментарише надмоћ Барселоне у офанзивном скоку, као и издање Звездиног плејмејкера Маркуса Вилијамса, Радоњић је одговорио:

Већ сам рекао да смо имали проблема са офанзивним скоком у првој утакмици и да се тај квалитет Барселоне показао као њена велика предност и сада. Наравно да остаје жал што нисмо победили великог противника који претендује на титулу првака Европе и који, ако настави да бележи овакве партије, има разлога да буде оптимистичан не само што се тиче наступа у Евролиги, него и у шпанском првенству. Сматрам да је Вилијамс одрадио  добар посао јер је направио пуно тога корисног да би наш напад квалитетно функционисао. Ипак, у пуно напада успели смо да створимо вишак играча, што смо добро искористили, посебно Марјановић. А, да је Вилијамс играо тако лоше сигурно да не бисмо дошли у позицију да играмо егал меч против овако великог противника – објаснио је Радоњић.

Стратег црвено-белих, стандардно, није желео да коментарише судијске одлуке:

Смем да прокоментаришем, али не желим. Али, морам да истакнем да је судијски критеријум био прилично уједначен вечерас. А да није, питање би било како би се ово све завршило – завршио је Радоњић.

Претходни текстБарсино искуство украло Звездине снове
Следећи текстЦрвено-бели дочекују Спартак у последњем колу