Звезда заустављена у четвртфиналу

48

Одбојкаши Црвене звезде нису успели да изборе пласман у полуфинале Купа Изазивача пошто су у реваншу изгубили од Равене са 3:0, по сетовима 25:22, 25:23, 25:21, за 83 минута игре.

Иако су у првом мечу четвртфинала у Београду црвено-бели славили са 3:2, Италијани су прошли у наредну рунду захваљујући максималној победи пред својим навијачима.

Почетак меча је протако у равноправној борби. Наши одбојкаши су пружали снажан отпор мотивисаним играчима Равене који су после другог техничког тајм аута у првом сету успели да поведу са три поена предности (18:15). Ту предност домаћи одбојкаши су успели да сачувају и поведу са – 25:22.

И током другог сета се водила равноправна битка. Равена ипак успева до другог обавезног предаха да стекне велику предност (16:11). Црвено-бели су потом успели да изједначе (17:17), али Италијани су имали више среће у завршници, па су дуплирали своју предност – 25:23.

Звезда је на почетку трећег периода игре диктирала темпо. После првог техничког тајм аута наши одбојкаши су имали два поена вишка. Ипак, Равена успева да преокрене резултат у своју корист и серијом од пет поена стекне солидну предност (15:12). Нису успели црвено-бели да озбиљније угрозе вођство ривала, па је Равена на крају славила пролаз у полуфинале – 25:21.

Најбољи појединац меча био је Ренан Бујати Заната који је уписао 17 поена. У нашем тиму су се истакли Александар Гмитровић и Филип Стоиловић са по 10 освојених поена.

Одбојкаши Црвене звезде се сада окрећу завршници домаћег шампионата, где их у понедељак очекује први меч четвртфинала плеј-офа против Инђије у “Шумицама”.

ЦМЦ РАВЕНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:0 (25:22, 25:23, 25:21)
Форли – Дворана: Палафиера. Судије: Павел Васко (СЛК) и Беноне Висан (РОУ). Трајање меча: 83 минута.
ЦМЦ РАВЕНА: Менгози 6, Ричи 4, Кавана 2, Габриеле, Јелиазков, Кументакис 9, Бујати Заната 17, Бари (либеро), МекКибин, Цебуљ 16. Нису играли: Заполи Гуаријенти и Цестер. Тренер: Валдо Ариел Кантор.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 5, Јевтић (либеро), Стефановић, Стоиловић 10, Гмитровић 10, Копривица 7, Милутиновић 5, Благојевић 2, Буцуљевић 3. Нису играли: Ђурђевић, Нејић и Кецман. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстПораз црвено-белих у дербију
Следећи текстЗвездини волонтери добили признања