Радоњић: Мотивисани и такмичарски оријентисани

42

Кошаркаши Црвене звезде Телеком након изванредне партије и тријумфа над Макабијем, а потом и убедљиве победе у АБА лиги над Металцем, настављају свој европски пут. У мечу 10. кола Е групе Топ 16 фазе црвено-бели ће гостовати у Истанбулу екипи Галатасараја.

Делегација Звезде у среду ујутру лети за Истанбул, а меч је на програму у четвртак од 19 часова у дворани Абди Ипекчи. Најбољи показатељ да их очекује још један изузетно тежак изазов је меч који је Галатасарај играо у понедељак. Наиме,  Галата је у истанбулском дербију савладала фаворизовани Фенербахче резултатом 92:88 и на тај начин имала сјајну увертиру пред меч са црвено-белима.

Свестан квалитета и тежине наредног задатка био је и Дејан Радоњић који је управо поменуо тријумф Галатасараја у дербију Истанбула:

У четвртак играмо четврти меч против Галатасараја у сезони. У Топ 16 фази су нас савладали у Београду, а ми као што смо већ говорили идемо од меча до меча у Евролиги и да сваку утакмицу одиграмо максимално мотивисани са амбицијом да остваримо што више победа. Апсолутно смо свесни искуства и квалитета ривала који је то најбоље показао у мечу против фаворизованог Фенербахчеа где су без обзира на фонд играча савладали екипу која је један од кандидата у борби за највеће домете у Евролиги – рекао је Радоњић који је потом додао:

Чини ми се да прича о проблемима Галатасараја предуго траје да би баш сада добила посебан значај. Њима одлазе играчи, а долазе нови. Имамо и ми проблеме са повредама као и они, али генерално они одлично реагују на те ситуације показајући карактер и квалитет. Мислим да се показало да то није најбитније јер имају довољно квалитета, капацитета и искуства упркос проблемима. Њихове партије против Фенербахчеа, али и у Топ 16 говори да неће дозволити да не остваре своје, бар минималне, амбиције – истакао је стратег црвено-белих.

Разлог за забринутост је повреда Бранка Лазића који ће пропустити још један меч у низу. Ипак, добре вести стижу што се тиче здравственог билтена остатка екипе:

Лазић и даље није у тиму,а јаснију ситуацију ћемо имати тек након прегледа у петак. Марјановић је одрадио тренинг, а надам се да ће Вилијамс од вечерас наставити да тренира. Надам се да ће нам у мечу у Истанбулу само Лазић недостајати – истакао је Радоњић, а затим додао:

Искрен да будем навикао сам на разне калкулације. Покушавамо током читаве године да приступамо са ставом да нам је следећи меч најбитнији. Жеља нам је да мотивисаност буде на том нивоу да остваримо што више победа у Топ 16 – рекао је тренер Црвене звезде Телеком који је потом упитан да ли брине за безбедност у Истанбулу с обзиром на трагичан догађај у претходном гостовању црвено-белих када је навијач Црвене звезде Марко Ивковић изгубио живот:

Држава, град Београд и управа Црвене звезде су одрадили сјајан посао у дуелу против Галатасараја у Београду. Меч је одигран у спортском амбијенту и не размишљамо да другачије може да будеу Истанбулу. Акценат је на спортском делу и очекујем да њихов одговор на наше гостопримство мора да буде идентичан – на кратко је застао тренер Звезде, а затим додао:

Немили догађај који се догодио је произвео много лоших осећања. Имамо пуно разлога да одиграмо добро у Истанбулу и славимо па је и тај аспект присутан. Очекујемо феноменалан амбијент од њихових навијача и то ће бити отежавајући фактор. Када су губили 30 разлике од Реал Мадрида њихови навијачи су правили паклену атмосферу. Сигурно ће им то бити додатан мотив, али то је за нас добра прилика да се искусимо и да покажемо да можемо – закључио је Дејан Радоњић.

Претходни текстБуцуљевић: Равена је велики изазов за нас
Следећи текстБојана Миленковић потписала четворогодишњи уговор