Звезда убедљива против Војводине

42

Фудбалери Црвене звезде одиграли су прву званичну утакмицу на стадиону Рајко Митић. У дербију 18. кола београдски црвено-бели савладали су новосадске резултатом 3:0.

У данима када слави 70. година од оснивања играчи српског шампиона изашли су на терен силно мотивисани како би обрадовали око 15 хиљада навијача које ни хладно време ни киша нису спречили да испрате дерби меч.

Већ у петом минуту Катаи је извео маестралан соло-продор, „у некошено“ послао и голмана Милинковић-Савића „у некошено“ и замало затресао мрежу, али му је Паркер „скинуо“ лопту са ноге и то учинио уместо њега. Након вођства домаћих, сусрет се „отворио“ и виђено је по неколико прилика на обе стране. Млади Лука Јовић који је добио прилику од првог минута заједно са Паркером, Катаијем и Лазовићем правио је доста проблема гостима који данас такође славе јубилеј, 101 годину од оснивања. Тим поводом на почетку утакмице Рајковић је предао цвеће капитену „лала“. Могли су и Новосађани у неколико ситуација до поравнања резултата, међутим у томе их је одличним одбранама спречио чувар мреже Црвене звезде.

До одласка на одмор црвено-бели су успели да дуплирају вођство. Прекид са леве стране извео је Стојановић, одлично центрирао, а најсналажљивији у шеснаестерцу био је поново Паркер. Питање победника решено је већ у 52. минуту када је најбољи актер данашњег меча Александар Катаи одлично упослио Јовића који постиже свој први гол за Црвену звезду у текућој сезони.

Након тог поготка гости су се предали и до краја меча нису озбиљније запретили црвено-белима. Са друге стране играчи српског шампиона одлично су контролисали сва дешавања на терену и повремено претили из опасних контри. Из такве поставке на терену изабраници Ненада Лалатовића могли су да постигну још неки погодак, међутим резултат се више није мењао.

Одлична игра тима са стадиона „Рајко Митић“ свакако може да храбри пред наставак шампионске трке. Итекако вредан помена је и 70. минут, али не подешавањима на терену, већ на трибинама. У свом маниру Делије су обасјале север црвено-белим бојама и тако означили прославу 70. рођендана нашег клуба.

У следећем колу, Црвена звезда путује на мегдан Спартаку из Суботице.

Црвена звезда – Војводина 3:0 (2:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 16.780. Судија: Данило Грујић (Ниш). Стрелци: Паркер у 5′ и 35′ и Јовић у 52′.
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Јовановић, Лазић, Анђелковић, Ристић, Стојановић, Катаи, Лазовић, Паркер, Јовић.
Резерве: Кахриман, Мбођ, Ковачевић, Грујић, Гаврић, Босанчић, Орландић.
Војводина: Милинковић-Савић, Василић, Иванић, Пекарић, Рогач, Луковић, Гаћиновић, Настић, Ћурко, Тумбасевић, Бабић.
Резерве: Јованић, Панков, Макарић, Каранов, Стојановић, Радовић, Новаковић.

Претходни текстПриморје после драме славило на Дорћолу
Следећи текстЛалатовић: Офанзивна игра даје резултате