Умор и Партизан савладали Звезду

27

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су од Партизана у 23. колу АБА лиге. Црвено-бели су изгубили резултатом 77:63, али пораз на срећу неће имати последице по тим Дејана Радоњића пошто је Звезда још раније обезбедила прво место пред почетак плеј-офа регионалног такмичења.

Очигледан умор после серије тешких утакмица као и одсуство Бранка Лазића у значајној мери утицали су на слабију игру црвено-белих. Са друге стране, Звезда се намерила на веома мотивисаног и расположеног ривала, који је имао далеко више времена за припрему утакмице и то је искористио на прави начин.

После изједначеног почетка меча Звезда је добрим шутем за три поена дошла до осетније предности половином друге деонице. Управо након тројке Николе Калинића Звезда је стекла највеће вођство (24:31), међутим Партизан је имао спреман одговор. Веома расположеном Павловићу придружио се Мачван па је Партизан у финишу друге четвртине серијом 14:2 направио преокрет и на велики одмор отишао са пет поена предности.

Евидентно је било да је Звезди недостајало свежине, Бобан Марјановић није могао да уђе у свој препознатљив ритам, шутерски су били расположени само Џенкинс и Вилијамс, а грешке у нападу које је Звезда правила Партизан је искористио на прави начин и у трећој деоници стекао 18 поена предности (59:41). Изабраници тренера Дејана Радоњића, нису се предавали, успели су да у једном тренутку приђу на 10 поена минуса, али нису имали снаге да озбиљније угрозе вођство Партизана.

Партизан НИС – Црвена звезда Телеком (15:17, 23:16, 21:8, 18:22)

Партизан НИС: Павловић 19, Тепић 9, Кузелоглу, Маринковић 4, Дало 3, Милутинов 13, Милосављевић 6, Мачван 15, Ђумић 5, Андрић, Милутиновић 3, Безбрадица.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 14, Ребић, Дангубић 5, Митровић, Блажич 5, Калинић 5, Марјановић 5, Каплановић, Тејић 2, Џенкинс 20, Јовић 7, Цирбес.

Претходни текстЦрвено-бели потопили и Младост
Следећи текстЦрвена звезда о серијалу „Репортер“