Звезда убедљива на старту турнира

26

Јуниори Црвене звезде Телеком убедљиво су стартовали на Евролигином квалификационом турниру. Црвено-бели су у првом колу А групе „Adidas Next Generation“ турнира – Марко Ивковић савладали берлинску Албу резултатом 96:64. Изабраници тренера Слободана Клипе апсолутно су доминирали током свих 40 минута, њихова предност је расла из минута у минут, а тријумф ниједног тренутка није долазио у питање. Иако су имали убедљиво вођство, црвено-бели су задржали максимално ангажован и озбиљан приступ током целог меча. Колико је Звезда била супериорна у односу на тим из Берлина, који је водећи у немачком шампионату јуниора, говори податак да су црвено-бели били бољи у свим статистичким параметрима.

Максималним ангажовањем свих играча тренер Клипа је био у могућности да равномерно расподели минутажу што свакако није безначајна ставка ако се у обзир узме податак да је меч другог кола програму такође данас од 18 сати. Противник црвено-белих је дански Ваерлосе.

Црвена звезда Телеком – Алба Берлин 96:64 (26:14, 24:21, 25:15, 21:14)

Црвена звезда Телеком: Бордаш 2, Капетановић 5, Радовић, Аранитовић 16, Поповић 13, Стојановић 8,  Ракићевић 14, Симанић 6, Раданов 9, Кенић 10, Дрљача, Миладиновић 13.

Алба Берлин: Дуринг 11, Ванк 5, Крстановић 4, Скибе, Зилка 7, Шнајдер 5, Карелс 1, Окао 2, Димитријевић 2 5, Поелкинг 13, Лагерпуш 5, Вагнер 6.

Претходни текстЛалатовић и Анђелковић пред Јагодину
Следећи текстМарјановић: Изостанак Лазића велики хендикеп