„Sport Conference 2015“ у служби едукације

66

У организација КК Црвена звезда Телеком на Факултету за спорт Универзитета Унион Никола Тесла одржан је други по реду спортски форум под називом „Sport Conference 2015“. Пар десетина студената са Факултета за спорт и Факултета организационих наука, жељних знања из области спорта и менаџмента у спорту који су присуствовали предавањима били су у прилици да чују и сазнају много тога занимљивог.

Након што се присутнима обратио модератор Душан Шуњка и директор маркетинга КК Црвена звезда Филип Сунтурлић, конференцију је отворила Наташа Ковачевић,  која је заједно са Зораном Аврамовићем и Иванком Гајић, деканом Факултета за спорт говорила о дипломатији и спорту. Студенте је занимало како је Наташа пронашла снагу да настави живот са толико позитивне енергије после тешке несреће која јој се догодила. Наша кошаркашица је говорила о свему кроз шта је прошла и истакла да је помоћ коју сада пружа другим спортистима много значи.

Драго ми је што сам имала прилику да се обратим студентима, веома ми се свиђа концепт ‘Спортске конференције. Сматрам да је веома битно поделити своја знања са студентима и едуковати их и велика ми је част што сам присуствовала и отворила ову конференцију – рекла је Наташа Ковачевић.

Декан Факултета за спорт Иванка Гајић Универзитатеа Унион изразила је посебну захвалност КК Црвена звезда који велику пажњу поклања едукацији студента организацијом оваквих форума.

После кратке паузе студентима су обратили проф. Фрањо Фратрић и проф. доктор Бранко Бошковић, који су причали о спорту и о спортском менаџменту.

За крај су се обратили Игор Стоименов са телевизије Б92 и Никола Чавић из Нордеуса, са веома занимљивим наступом, који је изазвао велику пажњу студената. Стоименов је причао о трендовима у Америци и у Европи, како се гледа на спорт као бизнис, док је Чавић причао о дигитал маркетингу и “новој грани спорта е-спорт”.

Студенти су поред веома занимљивих предавања и прилике да сазнају нешто ново добили и сертификате са „Sport Conference“-а, док су предавачи добили захвалнице.

Претходни текстРутинска победа Звезде у Лазаревцу
Следећи текстНови тријумф Звездиних јуниора