Лукић: У Лазаревац по победу

39

Одбојкашице Црвене звезде у петак, 27. фебруара гостују Колубари, последњепласираној екипи Винер Штетише лиге.

Прошлог викенда црвено-беле нису успеле да одбране трофеј освојен претходне године у Купу Србије. Наше одбојкашице су доживеле пораз у полууфиналу од актуелних шампионки и новог победника Купа Србије, новобеоградске Визуре. Иако су водиле са 2:0, изабранице Бранка Ковачевића су на крају погнутих глава напустиле паркет дворане у Убу.

Звездине даме су у фебруару имале изузетно тежак распоред утакмица. Прво су одиграле одложен меч 11. кола против Визуре и изгубиле су са 0:3. Након тога црвено-беле су везале два веома важна тријумфа. Против ТЕНТ-а на гостовању било је 2:3 за наш тим, а потом су савладале и Јединство из Старе Пазове са 3:1. Црвена звезда је тренутно трећа на табели са истим бројем бодова као и другопласирани НИС Спартак.

Одбојкашице колубаре су се одавно помириле са својом судбином. Од наредне сезоне биће члан Прве лиге, а у овој сезони нису показале квалитет који је потребан за такмичење у Винер Штетише лиги. После 16 одиграних кола Колубара није успела да освоји ниједан сет и налази се на дну табеле без бодова.

Очекујемо победу, као и у сваком мечу. Наше амбиције су да славимо максималним резултатом против домаћина. За нас је меч против Колубаре веома битан, посебно после пораза у Купу Србије који нам је изузетно тешко пао. Окрећемо се домаћем првенству и надамо се да ћемо добро одиграти и тријумфовати против колубаре – изјавила је Николина Лукић.

Николина је пропустила већи део сезоне због неугодне повреде. Полако се враћа утакмицама и нада се да је најтежи период прошао.

Прошло је већ шест месеци од те повреде. Осећам се доста боље. И даље је све још увек свеже, тако да заједно са стручним штабом покушавамо да дозирамо, али иде на много боље – констатовала је Николина.

Меч против колубаре ће бити добра прилика и да тренер Бранко Ковачевић пружи прилику одбојкашицама које су мање играле на претходним утакмицама.

Након пораза у Купу искрено мислим да ће нам овај меч доћи и као неки опоравак. Надам се да ће друга постава добити шансу да одигра ту утакмицу, јер је стварно екипа Колубаре доста слабија у односу на нас. Доста смо квалитетнији тим и надам се максималној победи – истакла је Александра Брђовић.

Утакмица 17. кола између Колубаре и Црвене звезде је на програму у петак 27. фебруара од 20 часова у дворани СПЦ Колубара у Лазаревцу. Утакмицу ће судити Предраг Баланџић и Светлана Зотовић.

Претходни текстЗвездин и Евролигин залог за будућност
Следећи текстНаташа специјални гост „Sport Conference 2015“