Радоњић: Увертира за Куп

33

Дерби 22. кола АБА лиге на програму је у понедељак од 20 сати и 30 минута. Црвена звезда Телеком ће у дворани Пионир дочекати Цедевиту. Биће то дуел провопласиране и трећепласиране екипе на табели регионалног такмичења, уједно и меч два тима који су и даље једини представици АБА лиге на евросцени.

После дуела у Грчкој против Панатинаикоса постоји жал што нисмо славили и направили подвиг у Атини. Од минус 22 дошли смо до вођства од 5 поена, али нисмо успели да направимо велико изненађење. Екипа је уложила великин труд, па ће та огромна потрошња коју смо имали против Панатинаикоса сада бити оптерећење пред дуел са Цедевитом – почео је причу на конференцији за медије тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић:

У меч против Цедевеите улазимо физички веома потрошени, али не само због тог дуела са Панатинаикосом већ због серије тешких мечева које смо имали у последње време. Стефан Јовић и Немања Дангубич још нису одрадили тренинге са екипом, а тек на дан утакмице ћемо видети да ли и колико можемо да рачунамо на њих. Било би јако битно да их бар минимално укључимо у предстојећем дуел – нагласио је Радоњић и потом анализирао наредног ривала:

Цедевита је изузетно квалитетна, са Бараћем су додатно појачали центарску линију где одличне партије током целе сезоне пружа и Миро Билан. Повратак Томаса је веома значајан за њих, а треба истаћи да су направили добар резултат у Еврокупу пласманом у осмину финала. То је јако добар тим и знамо да нас чека тежак меч. Желимо да одиграмо добру утакмицу и да на тај начин направимо праву увертиру пред Куп Радивоја Кораћа.

Због празника, улазнице за меч са Цедевитом у недељу се могу купити само на пословници Евентима у ТЦ Ушће (од 10 до 22 сата) као и на продајном месту у Дому омладине од 18 до 20 сати. Као и до сада, на дан утакмице карте ће се продавати и на билетарници Пионира од 16 сати па све до почетка меча.

Тренер Радоњић је посебно истакао заначај подршке публике у дуелу са Цедевитом:

Желимо да забележимо још једну победу и да у добром расположењу сачекамо почетак борби за први трофеј у сезони. За све то нам је потребна помоћ навијача како бисмо остварили те циљеве. Зато их позивам да у што већем броју дођу у Пионир и својом енергијом помогну екипи.

О статус повређених играча Јовића и Дангубића Радоњић је рекао:

Ситуација је много боља код обојице играча, само је питање тренутка када ће се прикључти. Желимо да буду потпуно здрави и што спремнији у наредном периоду. Можда смо могли и да ризикујемо у Атини, али то би имало контраефекат. Надам се да ће екипа ускоро бити комплетна, а да ли ће то бити већ против Цедевите видећемо. Оно што је сигурно је да ће за Куп Јовић и Дангубић бити 100 одсто спремни – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвезда декласирала Бечеј
Следећи текстЗвезда славила у Шапцу