Црвено-бели савладали Сарбрикен

77

Фудбалери Црвене звезде забележили су нову победу на припремама. Савладана је екипа Сарбрикена резултатом 2:1, а голове за наш тим постигли су Јовић и Катаи.

Врло мало тога виђено је у првом полувремену. Сабрикен је запретио само једном, након грешке нашег голмана коју је потом сам и исправио. Најагилнији у редовима Црвене звезде био је капитен Михаило Ристић, који је у неколико наврата покушавао ударцима, али тек у 36. минуту је успео да озбиљније „загреје дланове“ голману Хохсу.
Друго полувреме донело је и голове. Орландић је заменио Саламија, а Катаи је први запретио шутем са 18 метара, али је био за мало непрецизан. Лука Јовић је Звезди донео предност у 59. минуту. Катаи је прошао по левој страни и по земљи центрирао Јовићу, а наш млади нападач са десетак метара тресе мрежу противника. Само пет минута касније, управо је Катаи био стрелац новог гола за наш тим. Аврамовски му је дао добар пас, Катаи је након пријема ушао у казнени простор, и повисио предност на 2:0. Потом је и Сарбрикен имао прилику преко Секлера који је шутирао из казненог простора, али је Кахриман био сигуран.
Михаило Ристић је наставио да прети, и његов нови покушај догодио се у 78. минуту, када је са 18 метара шутирао веома снажно по средини гола, а голман овај шут улепшао парадом и послао лопту преко пречке. И Аврамовски је, након асистенције, покушао да се упише у стрелце у 84. минуту, када је из велике даљине покушао да лобује Хохса, али је голман немачке екипе успео да се врати на гол линију и ухвати је.
До краја утакмице, Сарбрикен је ипак успео да постигне погодак. Играо се 90. минут када је Звездина одбрана направила кикс, а поклон је искористио Мант, и на тај начин поставио коначан резултат утакмице.
Последњу проверу, фудбалери Црвене звезде имаће сутра (субота, 14. фебруар) против екипе Бате Борисов.

Црвена звезда – Сарбрикен 2:1 (0:0)
Терен: Спортски центар „Сусеси“. Гледалаца 60. Судија: Тимур Арсланбјеков (Русија). Стрелци: Јовић у 59′, Катаи у 64′ за Црвену звезду, а Мант у 90′ за Сарбрикен.
Црвена звезда: Кахриман, М. Стојановић, Јовановић, Мбођ, Ђорђевић, Грујић, Ристић, Аврамовски, Катаи, Јовић и Салами (Од 46’Орландић).
Сарбрикен: Хохс, Менди, Шафтар, Дерингер, Вегнер, Тејлор, Фисер, Шефер, Вилш, Хан, Секлер.

Претходни текстЦрвено-бели дочекују лидера на табели
Следећи текстЈовић: Волео бих да је ово почетак серије голова