Црвено-бели бољи од Мордовије

25

Голом Вукашина Јовановића у последњим тренуцима утакмице, Црвена звезда је савладала руску Мордовију резултатом 1:0.

Капитенску траку на овој утакмици понео је Дарко Лазовић. Црвена звезда је од старта наметнула свој стил игре и створила теренску иницијативу, па је Лазовић већ на самом почетку покушао да „Ухвати на спавању“ чувара мреже Мордовије, али је он био на висини задатка. Мордовија је најчешће претила преко контранапада, а након првог који је Мордовији могао да донесе више, одлично је реаговао Павићевић.

Већ у 12. минуту нови пех је задесио Црвену звезду. Саша Стојановић је због повреде затражио измену, а уместо њега је ушао Милош Босанчић. Два минута касније, добра прилика за Паркера. Цветковић је одлично проиграо Лазовића који се убацио у простор, капитен Звезде је центрирао по земљи ка Паркеру, а наш нападач је шутирао тик поред стативе. Након тога је Мордовија заиграла отвореније, и успели су Руси да створе неколико полуприлика, али се у тим моментима истакла и Звездина одбрана.

Споран детаљ догодио се у 26. минуту када је Босанчић прихватио лопту у казненом простору, а старт над њим судија није окарактерисао као прекршај за најстрожу казну. У 32. минуту, покушао је Босанчић директно из корнера, и упутио је добар ударац, али није се дао изненадити чувар мреже руског тима. До краја полувремена виђен је и шут Гаврића са 18 метара, лопта је ишла у доњи десни угао, али нова одбрана Коченкова.
У другом полувремену на терену су из стартне поставе остали само Рајковић и Босанчић, па је састав Звезде изгледао овако: Рајковић, М. Стојановић, Јовановић, Мбођ, Ђорђевић, Грујић, Ристић, Босанчић, Аврамовски, Катаи и Јовић. Већ у 25. секунди другог полувремена, Мордовија је створила добру прилику, а Вукашин Јовановић је лопту избацио са гол линије. Звезда је брзо повратила контролу над утакмицом, и претила углавном преко Катаиа, који је неколико пута шутирао и терао голмана на интервенције.

У 57. минуту, Салами је заменио Милоша Босанчића. Недуго потом, Мордовија је поново преузела благу иницијативу, а најопаснија ситуација пред Звездиним голом догодила се у 67. минуту, када је Божовић са ивице казненог простора погодио пречку. Број опасних напада се доста смањио до краја утакмице, па осим неколико непрецизних покушаја са дистанце, све до последњег минута нису виђене прилике за гол.

А онда, корнер који је извео Катаи, па још један корнер који је овог пута извео Ристић. У гужви се најбоље снашао Вукашин Јовановић, који на тај начин Звезди доноси победу. Треба истаћи да победа добија на значају када се узме у обзир да је у другом полувремену за Црвену звезду наступало чак седам играча испод 20 година: Рајковић, Јовановић, Стојановић, Ристић, Грујић, Аврамовски и Јовић. Мордовија је током већег дела утакмица играла у најјачем саставу, и овај изузетно млад тим Црвене звезде успео је да савлада противника из јаке руске лиге.

Наредну утакмицу, Црвена звезда одиграће у петак против Сарбрикена.

Црвена звезда – Мордовија 1:0 (0:0)
Терен: Хотела Сусеси. Гледалаца: 50.
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Лазић, Анђелковић, Ковачевић, Стојановић, Савићевић, Гаврић, Лазовић, Паркер.
Резерве: Рајковић, М. Стојановић, Јовановић, Мбођ, Ђорђевић, Грујић, Ристић, Босанчић, Аврамовски, Катаи, Јовић, Салами.
Мордовија: Коченков, Ломић, Божовић, Перендија, Ђаво, Вушенко, Леталец, Власов, Васин, Ниасе, Дудиев.

Претходни текстЗвезда кажњена са 6.000 евра
Следећи текстЈовановић: Нека сада освојимо и титулу