Ракићевић је кошаркаш без граница

56

Талентовани јуниор Црвене звезде Телеком Никола Ракићевић биће учесник престижног интернационалног кампа под називом „Кошарка без граница“ (Баскетбалл wтхоут Бордерс) који се од 13. до 15. фебруара одржава у Њујорку.

Глобални развојни пројекат који се заједнички организује под патронатом НБА и ФИБА за играче од 16 до 18 година окупиће 39 младих кошаркаша из чак 23 земље, а треба истаћи да ће Никола Ракићевић бити једини кошаркаш из Србије.

Током боравка у Њујорку еминентни НБА и ФИБА тренери ће радити на побољшању индивидуалних и тимских квалитета играча, биће организовано такмичење у шуту и проглашен МВП кампа. Са младим играчима из целог света радиће и НБА кошаркаши Данило Галинари (Денвер), Горгуи Диенг (Минесота), Стивен Адамс (Оклахома) и Тиаго Сплитер (Сан Антонио) који ће им директно на терену преносити своја искуства. Занимљиво је да ће сви учесници овог кампа присуствовати Ол-стар викенду који се у то време одржава у Медисон Сквер Гардену, а то ће бити пракса и убудуће.

Треба истаћи да се камп под називом Кошарка без граница одржава још 2001. године и до сада је окупио 2200 кошаркаша из чак 120 земаља од који је 33 драфтовано у НБА.

Никола Ракићевић рођен је 14. јануара 1998. године, висок је 198 центметара и игра на позицији бека. Са јуниорима Црвене звезде Телеком је прошле сезоне тријумфовао на Евролигином турниру у Милану, а 2014. године са репрезентацијом Србије је освојио бронзану медаљу на Светском првенству за играче до 17 година. Такође, на том шампионату који је одржан у Дубаију изабран је у идеалну петорку. Као члан кадетске селекције Србије 2013. године Ракићевић је освојио сребрну медаљу на Европском првенству у Украјини, а исте године је на Олимпијади младих освојио најсјаније одличје.

Претходни текстКатарина и Филип бронзани у Темерину
Следећи текстУбедљива победа ватерполисткиња Звезде