Егзибиција Звезде за 20. тријумф у низу

43

Црвена звезда Телеком наставила је тријумфални низ у АБА лиги. Црвено-бели су уз веома добру, на моменте и егзибициону игру, убедљиво савлдали Солнок 90:47 и тако уписали 20. узастопну победу у регионалном такмичењу. Звезда је била веома ослабљена неиграњем Стефана Јовића и Бранка Лазића, али то се није осетило ни једног тренутка, јер су сви остали првотимци црвено-белих максимално озбиљно приступили дуелу са Мађарима. Такав однос према игри омогућило је црвено-белима да питање победника практично реше већ крајем првог полувремена.

Тренер Радоњић од старта утакмице поверење је указао младом плеју Николи Ребићу који се одлично снашао, а да ће бити расположен за игру одмах је показао и Немања Дангубић. Звезда је контролисала игру и стекла је рано вођство 12:4. Мађарски тим је одолевао до половине друге деонице када је на паркету Пионира виђена препознатљива чврста одбрана црвено-белих. Све то је материјализовано серијом 15:0 (39:22) чиме је Звезда најавила нови тријумф.

Колико је Звезда играла ангажовано у одбрани у трећој деоници најбоље сведочи податак да је Солник за осам минута другог полувремена постигао само четири поена, а на другом делу терена низали су се атрактивни потези. Најупечатљивији је био свакако онај који је извео Немања Дангубић, који је после продора уз задршку снажно закуцао. На то се надовезала и атрактивна асистенција иза леђа о под Бобана Марјановића за Калинића који је поентирао на други обруч након чега је Звезда дошла до 30 поена предности (56:26).

Оно што је свакако за похвалу је податак да изабранике тренера Дејана Радоњића није успавало убедљиво вођство. Напротив, црвено-бели су наставили да играју чврсто одбрани и разноврсно у нападу користећи сваку прилику за лаке поене из контра напада. Предност је вртоглаво расла до максималних 45 поена (90:45), а о расположености Звездиних кошаркаша говоре и следећи статистички подаци. Црвена звезда је имала седморицу играча са двоцифреним кошгетерским учинком, укупно 18 асистенција, и чак 52 скока 25 више од ривала, а однос у индексним поенима је 120:16 у корист црвено-белих. Без сваке сумње сјајна увертира за евролигашки дуел са Жалгирисом и најбоља позивница за навијаче да још једном испуне Комбанк арену до споелдњег места.

Црвена звезда Телеком – Сзолноки Олај 90:47 (15:14, 21:8, 22:8, 32:17)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс, Ребић 12, Дангубић 10, Митровић 9, Блажич 10, Калинић 10, Марјановић 5, Каплановић, Тејић 11, Џенкинс 10, Цирбес 13.

Сзолноки Олај: Ли 5, Келер 4, Витман 4, Војвода 5, Џонс 16, Бадер 2, Сомођи, Бркић, Павловић, Милошевић 11, Гипсон.

Претходни текстПораз кошаркашица од Радивој Кораћа
Следећи текстРадоњић: Краси нас озбиљност