Звезда гостује у Каталонији

33

Пролазак у Топ 16 фазу Евролиге гарантовао је кошаркашима Црвене звезде Телеком окршај са бројним европским великанима. Следећи у низу је дуел са Барселоном чије име изазива довољно велики респект, који се додатно увећава погледом на ростер шпанског великана.

Звездина експедиција путује у четвртак рано ујутру у Каталоније где црвено-беле у петак од 20 часова и 45 минута очекује утакмица 4. кола Топ 16 фазе. Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић имао је само речи хвале за двоструког освајача Евролиге:

Браселона је један одличан скуп младости и искуства. Имају неке од најбољих младих играча у Европи који стасају уз искусне кошаркаше и који представљају подршку и потврду њихових великих амбцијиа – на кратко је застао Радоњић, а потом додао:

Против нас наступају без два битна играча, али имају озбиљан ростер који као такав може да надокнади проблеме са повредама. Пре 20-ак дана су били у прилици да играју без пет играча, па су забележили неколико непланираних пораза што их је навело да ангажују Џексона. Наравно, толики изостанци су превише и за њих – истакао је стратег црвено-белих и затим рекао:

И ове сезоне се ипак очекује да се боре за сам врх Европе. Барселона званично игра трећи меч против Звезде, а ми смо први пут у Топ 16 и све то говори само за себе – рекао је Радоњић који је потом причао о амбицијама његове екипе:

Желимо да одиграмо у Барселони један добар меч, бољи од осталих у Топ 16 фази. Желимо да покажемо бољу партију него у Тел Авиву против Макабија и да искористимо евентуалну прилику да изненадимо Барселону на њиховом терену. Атмосфера у тиму је одлична и немамо проблема са повредама – рекао је Дејан Радоњић  и потом додао:

Барселона је такође играла против Макабија у гостима и имала прилику да савлада првака Европе у тренутку када су имали проблема са повредама у екипи. Сигурно је да ће Барселона извршити мобилизацију у жељи да оствари свој крајњи циљ. Ми морамо да одиграмо најбољи меч  у сезони да бисмо имали шансу да изненадимо у Шпанији – истакао је Радоњић.

Тренер Звезде је потом упитан да ли екипа осећа мањи притисак против фаворизованог ривала.

Притисак увек постоји, било против Задра, Левског, Барселоне… Да ли је већи или мањи, то може да се прича. Немамо никакво растерећење јер играмо против Барселоне иако знамо о каквом тиму је реч – рекао је Дејан Радоњић који је затим причао о великом успеху у АБА лиги и овереном пласману у плејоф:

Остварили смо пласман у плејоф, мада смо знали да ће се то и догодити. То што смо остварили то овако рано је ипак неки показатељ. Постоји задовољство, али и очекивање да наставимо у истом ритму. Иако смо против Задра одиграли један од најбољих мечева у АБА лиги, не можемо да очекујемо да направимо исти резултат у Барселони јер су разлике између те две екипе очигледне – закључио је Дејан Радоњић.

Претходни текстПреподневни тренинг, у 17 часова против Толмина
Следећи текстЗвезда славила против Толмина