Радоњић: Желимо да славимо и будемо још бољи

26

Само два дана после представе на евросцени, следи нови изазов на Јадрану. Кошаркаши Црвене звезде Телеком у дворани Пионир дочекаће екипу Задра, која је тријумфовала у шест од последњих седам мечева регионалног такмичења. Утакмица 18. кола АБА лиге на програму је у понедељак, 19. јануара са почетком у 20:30 часова.

Улазнице за овај меч од недеље се могу купити на свим пословницама Евентима, а на дан утакмице карте ће се продавати на билетарници Пионира од 17 сати па све до почетка дуела  по ценама од 300 до 900 динара.

У дворану Пионир нам долази екипа Задра, која је у одличној форми, састављена од квалитетних, искусних и младих играча. Оно што су показали у последњих седам мечева из којих су славили шест пута довољно говори о њиховој игри и да ће сигурно покушати да нас изненаде на нашем паркету. То су успели да ураде и против Цедевите, Партизана и у последњем дербију против екипе Цибоне. Долазе у добром амбијенту, али ми желимо да славимо и освојимо два бода – нагласио је Радоњић, а потом наставио:

Наравно, после Галатасараја треба водити рачуна да се овај меч квалитетно искористи и да, осим освајања нових бодова, искористимо још неке ствари и да градимо оно што је најбитније, а то је да након овог меча будемо још бољи – рекао је Радоњић, додавши да је здравствено стање у тиму добро и да се нада квалитетном дуелу.

Звездин стратег објаснио је да постоји идеја да се носиоци игре одморе уколико то дозволи ток меча:

 – Имали смо тежак меч против Галатасараја, а после нас чека Барселона. Сигурно да постоји идеја да се овај меч искористи максимално и да неке ствари које смо замислили да урадимо кроз дуел против Задра и остваримо, а између осталог то је и да одморимо наше покретачке снаге, ако буде прилике – најавио је Радоњић.

Радоњић је признао да пораз од турског тима сигурно није пријатан:

Сигурно да нам не прија пораз и да, као и ниједан пораз до сада, није био драг. Чињенице су да је могло боље да се одигра против Галатасараја, који поседује искуство и квалитет који је и искористио. Ми нисмо успели да у неким моментима које смо морали да искористимо направимо предност и да кроз боља решења, бољи шут и бољу одбрану дођемо до повољнијих ситуација и да их савладамо. Али, оно што је битно јесте да се из тог меча извуку поуке на којим морамо да радимо како бисмо већ сутра нешто применили, а наравно и да у наредном периоду будемо бољи и да играмо онако како смо то радили неколико месеци уназад – истакао је Радоњић.

Млади стручњак сматра да његови изабраници неће имати проблем да се усредсреде на меч против Далматинаца, иако ускоро следује веома тешко  гостовање у Барселони:

Мораће да се сконцентришу. Очекујем да не буде проблема и да се одради добар посао, као и да задаци који буду постављени, а биће врло јасни, буду и извршени и да остваримо циљ, а то је освајање нова два бода – закључио је Радоњић.

Претходни текстШампиони у Копру – Терме Чатеж
Следећи текстПредстављен Гболахан Салами