Радоњић: Од притиска је већа наша жеља за победом

49

Кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају такмичење у Топ 16 фази Евролиге. Меч трећег кола Е групе је под посебном лупом јер у госте црвено-белима долази Галатасарај. Сећања на велику истанбулску трагедију када је убијен навијач Црвене звезде Марко Ивковић су још увек свежа и зато ће у и око Комбанк арене бити спроведене оспежне мере безбедности.

Интересовање публике за овај меч је било огромно, а све карте су распродате за два сата. КК Црвена звезда апелује на навијаче да дођу знатно раније пре почетка меча који је заказан за петак од 21 час и да навијају фер, спортски и без икаквих инцидената. Апелу се придружио и тренер црвено-белих Дејан Радоњић:

Искористио бих прилику да апелујем на навијаче да фер навијањем и великом подршком још једном пошаљу поруку да су најбољи у Европи. Играчи Галатасараја нису криви за трагедију која се догодила у Истанбулу и треба да будемо свесни тога– рекао је стратег црвено-белих.

Такође, требало би истаћи да ће поред већ постојећег видео надзора у дворани бити постављене додатне камере, а да ће утакмицу у Комбанк арени пратити и директор такмичења Евролиге Дијего Гијен. Свестан набоја који доноси меч између Галатасараја и Звезде је и Дејан Радоњић који се још једном осврнуо на трагичан догађај у Истанбулу:

Трагедија која се догодила у Истанбулу и све што се догађало након тога довели су до ситуације да је спорт у другом плану и да су се променили односи између два клуба. Галатасарај и ми смо изборили пласман у Топ 16 и нашли се у истој групи па је то додатно подгрејало размишљања и осећања. Дошло је време да се та утакмица и одигра. Направио се амбијент који носи огроман притисак, али је наша жеља знатно већа у односу на притисак. Нема већег притиска од наше огромне жеље да славимо – истакао је Радоњић који је потом причао о квалитетима ривала:

Разлике у саставима Галатасараја из прве фазе и сада су конкретне. Тим са почетка сезоне је прављен уз амбиције да покушају да изборе Фајнал фор Евролиге, али су се догодили одређени финансијски проблеми. Сада тих потешкоћа нема, а најбољи показатељ је додатна селекција која је извршена и процена да нови играчи могу да донесу више од Џаваија, Арадорија и Алдемира који су напустили екипу – на кратко је застао тренер Звезде, а потом додао:

Јанг је донео додатну чврстину под кошем, а Картер сигурност у спољној линији. Они су атлетски много бољи него што су били у првом делу сезоне и то је значајно за њих што добро користе. Искуство играча који поседују у својим редовима не говори да они не могу да славе у гостима иако резултати Галатасараја ван домаћег терене нису сјајни. Галатасарај је поново снажан тим који потпуно логично у складу са својим квалитетом и искуством и треба да претендује на највише резултате – причао је похвално о наредном ривалу Радоњић, а потом се осврнуо на амбиције своје екипе:

Наш циљ је да добром одбраном један изузетно потентан нападачки тим какав је Галатасарај уведемо у наш ритам. Желимо да уз велику подршку наших навијача дођемо до првих бодова у Топ 16 фази Евролиге. Рекао бих да момци временом стичу искуства да играју под притиском и мислим да ће реакција бити адекватна овог пута – истакао је тренер црвено-белих који је потом упитан о форми Маркуса Вилијамса:

Вилијамс није једини који је изгледао знатно боље у првој фази Евролиге и то се очекује и од осталих играча. Мислим да је немогуће очекивати да Маркус одигра све утакмице као на пример меч против Галатасараја. Претходни период је обележио јак ритам утакмица и нисмо били у могућности да проведемо време у тренажном процесу колико смо желели. Верујем да ће против Галата екипа изгледати знатно боље – закључио је Радоњић.

Претходни текстЧовић: Атаман неће посетити Марков гроб
Следећи текстЧовић: Циљ нам је да победимо Галатасарај