За насиље нема места у кошарци

48

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком се придружио иницијативи Евролиге да се утакмица против Галатасараја искористи како би се послала снажана порука да за насиље нема места у кошарци.

Меч против Галатасараја у трећем колу Е групе Евролиге, која је на програму 16. јануара, биће још једна прилика да се присетимо трагично настрадалог навијача Црвене звезде Марка Ивковића. Сећањем на Марка, који је убијен у Истанбулу 21. новембра 2014. године треба да пошаљемо снажну и заједничку поруку да се такав трагичан догађај више никад и нигде не понови у будућности.

Један од основних постулата спорта је да зближава и усрећује људе. Зато је спорт, а посебно кошарка, место за уживање које нуди и могућност да се у потпуности покаже страст према вољеном тиму. Ипак, сва та страст и љубав треба да се исказује уз максимално поштовање противничког тима и његових играча и навијача. Ривалитет би морао да остане само на терену, док навијачи треба да подржавају своје омиљене клубове и играче на такав начин да не вређају или на било који начин понижавају играче или навијаче противничког клуба.

За насиље нема места у спорту. Зато Црвена звезда Телеком осуђује сваки вид насиља, било да се ради о физичком или вербалном, и против тога ће се одлучно борити са жељом да се насиље заувек искорени из кошаркашких дворана и кошарке уопште.

Утакмица против Галатасараја је за све навијаче могућност да читавом свету покажу одговорност и докажу да су најбољи тиме што ће здушно подржавати свој вољени клуб песмом и длановима али и показујући поштовање према противничком клубу, играчима и навијачима у духу фер-плеја.

Из тог разлога КК Црвена звезда још једном апелује на све своје навијаче који буду присуствовали утакмици против Галатасараја да навијају фер и спортски, без убацивања било каквих предмета на терен, употребе ласера и пиротехничких средстава и без узвикивања било каквих увредљивих парола на верској или националној основи. Само на тај начин сваки појединац даће свој допринос у борби против насиља и учинити мали корак како би се трагични догађаји избегли у будућности.

Претходни текстЗаказан састанак челних људи Звезде и Партизана
Следећи текстПосета дечијем одељењу Института за онкологију