Тријумф Звезде после драме у финишу

26

Црвена звезда Телеком забележила је и седамнаести узастопни тријумф у АБА лиги. Црвено-бели су после велике драме у финишу успели да савладају Мега Лекс резултатом 77:75 и тако и даље остану једини непоражени тим у регионалном такмичењу.

У Срмеској Митровици виђена је веома узбидљива завршница иако се то није могло наслутити у три минута пре краја. Наиме, после фантастичне серије од чак 10 узастопних поена веома расположеног Неиколе Калинића Црвена звезда је у 38. минуту поново вратила двоцифрену предност (64:74). Међутим, млада и полетна екипа Мега Лекса се није предавала. Домаћи су успели за кратко време да се експресно врате у меч и приђу на само поен заостатка (74:75). Имао је Мега Лекс напад за потпуни преокрет и победу, али се Вилијамс искупио за једно промашено слободно бацање у претходном нападу тако што је украо лопту и потом прецизним додавањем прко целог терена омогућио Јаки Блажичу да постигне лагане поене и тако обезбеди Звезди још један тријумф.

Почетак меча протекао је у знаку домаћих који су све до половине друге деонице константно били у вођству. Међутим, резервисти црвено-белих су предвођени Јовићем, Цирбесом и Блажичем ухавтили прикључак и управо тројком Јовића направили преокрет и дошли до првог вођства (25:26) које нису испуштали до краја меча.

Изабраници тренера Дејана Радоњића су одлично заиграли на старту треће деонице, па је после две атрактивне асистенције Вилијамса и два сигурна полагања Калинића Звезда први пут стигла до двоцифреног вођства (35:45).

Мега је први пут припретила крајем 33. минута када је Крстић тројком довео Мегу на само два поена минуса. Тај налет домаћих одбио је маестрални Калинић са 10 узастопних поена, а у већ описаном драматичном финишу Звезда је ипак заслужено стигла до победе.

Мега Лекс – Црвена звезда Телеком 75:77 (19:14, 14:27, 19:19, 23:17)

Мега Лекс: Кешељ 11, Крстић 12, Ђоковић, Јарамаз 2, Вељковић, Миљеновић 14, Јокић 7, Чантекин, Загорац 12, Симеуновић, Николић, Мусли 17.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 3 (10 ас), Ребић, Дангубић 5, Митровић 9, Лазић, Блажич 15, Калинић 19, Марјановић 8, Тејић, Џенкинс 7, Јовић 3, Цирбес 8.

Претходни текстЗвезда гостује у Загребу
Следећи текстДангубић: Ова победа нам много значи