Звезда гостује Мега Лексу

27

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у 17. колу АБА лиге гостоваће екипи Мега Лекс, а утакмица је на програму у недељу од 19 сати у Сремској Митровици. Први меч ове сезоне између ове две екипе Звезда је добила резултатом 93:77, а најбољи играч у том дуелу био је Лука Митровић који је убацио 27 поена, шутирајући иза линије 6,75  без гршке 5-5. Управо је капитен црвено-белих пред гостовање Звезде Мега Лексу упозорио да њега и његове саиграче овог пута очекује много тежи меч:

Мега Лекс је млада и веома талентована екипа и у сваку сезону улазе са све већим амбицијама. Играју са доста енергије и жељни су доказивања – почиње причу Митровић и додаје:

Сама чињеница да у својим редовима имају двојицу најкориснијих играча досадашњег тока АБА лиге Јокића и Миљеновића довољно говори у прилог томе да осим неоспорног талента они поседују и квалитет који треба респектовати. Сигурно ће бити силно мотивисани да се против учесника Топ 16 фазе Евролиге пред својом публиком прикажу у што бољем светлу и зато ћемо морати од старта да имамо максимално озбиљан приступ. Наша жеља је да и у овом мечу забележимо победу и тако наставимо тријумфални низ у регионалном такмичењу. Неће бити нимало лако, посебно ако се у обзир узме податак да је Мега Лекс друга најефикаснија екипа АБА лиге. Из тог разлога наша игра у одбрани ће морати да буде на највишем могућем нивоу. Неопходно је да свих 40 минута будемо агресивни и спречимо да утакмице уђе у ритам који би њима више одговарао.

За црвено-беле ће дуел са Мега Лексом бити чак четврти меч у само девет дана:

Заиста се налазимо у пакленом ритму утакмица. Ово ће нам бити чак треће гостовање од почетка ове године. Међутим, мислим да смо се добро спремили и да су сви моји саиграчи решени да пруже пре свега велику борбеност, а онда и добру игру у намери да забележимо још један тријумф којим би се додатно учврстили на челу табеле. Надамо се да ћемо и у Сремској Митровици имати подршку наших навијача као што је то рецимо био случај у Љубљани, јер са њиховом подршком је све много лакше – закључио је Митровић.

Претходни текстОдложен дерби меч Црвена звезда – Визура
Следећи текстЗвезда ТВ: У нове победе (ВИДЕО)