Представљен Џошуа Паркер

80

На стадиону „Рајко Митић“, у четвртак, 8. јануара, представљено је и пето појачање Црвене звезде.

У питању је Џошуа Паркер, нападач који има 24 године, и који је играчку каријеру почео у Енглеској. У свом првом обраћању нашој јавности, Паркер је истакао да је веома срећан што ће каријеру наставити у најтрофејнијем српском клубу.

Веома сам срећан и задовољан што сам у Црвеној звезди. Преговори су можда мало потрајали, али задовољан сам исходом. Овде сам дошао да бих био успешан, и да бих освојио шампионат. Нестрпљив сам да све започне и да упознам околину. Мој циљ је да се уклопим у екипу, не очекујем да одмах заиграм у стартној постави, већ да место у тиму заслужим добрим радом. Конкуренција је оно што у фудбалу ствари чини бољим, пре свега конкуренција међу саиграчима, а потом и међу супротстављеним тимовима. Жељан сам да покажем шта знам, да упознам остале саиграче, и сигуран сам да ћу се брзо уклопити – рекао је Џошуа Паркер, који ће током пролећног дела првенства носити дрес са бројем 23.

Број 23 је број који ме прати и који је око мене већ неко време. Мој син је рођен 23. новембра.

Паркер је потписао уговор на две године. У Премијер лиги није успео да се упише у стрелце, док се у Словенији ситуација променила.

На почетку каријере, односно током играња у млађим категоријама, играо сам нападача. Када сам ушао напокон у тим Квинс Парк Ренџерса, тренер ме је поставио на десног бека. Таман сам почео да се припремам за нову улогу, али ми је тренер поново променио позицију. Као млађи играч, никад се нисам расправљао око позиције. Да бих играо у Премијер лиги, пристао бих и да будем гомлан – као деветнаестогодишњак, нисам бирао место, било ми је битно само да играм. Због свега тога, људи су почели да се питају где бих уопште требало да играм. Отишао сам у Словенију да докажем да сам нападач. Показаћу, док сам овде, да имам квалитет. Највише ми одговара позиција централног нападача – јасан је Паркер, који се ни са ким није консултовао око преласка у Црвену звезду.

Нисам никога питао за савет, али клупска историја говори сама за себе. Људи ће увек имати своја мишљења, али када је моја каријера у питању, најбитније је моје мишљење. Одлука је само моја, и мислим да ми је ово потребно у овом тренутку, у мојој каријери – рекао је Паркер.

Претходни текстТерзић: Клуб стоји иза своје деце
Следећи текстЗвезда поново кажњена од стране Евролиге