Саопштење ФКЦЗ поводом приватизације

Стратегија консолидације ФК Црвена звезда, која је на Скупштини од 21.12.2014. године представљена јавности, а Скупштина Клуба је усвојила, подржала је идеју да се измени Закон о спорту и други потребни закони да би се коначно омогућила приватизација фудбалских клубова.

Један од 4 кључна модела за решавање финансијских проблема ФК Црвена звезда која су представљена у поменутој стратегији јесте проналажење стратешког партнера до којег је немогуће доћи без измене појединих закона.

Сматрамо да је постојећа законска форма у виду Удружења грађана и допринела да ФК Црвена звезда дође у овакву финансијску ситуацију, није се знао власник клуба и недомаћински се пословало. ФК Црвена звезда је свестан да су се давно промениле и друштвене и привредне околности, да нови законски оквир мора пратити те нове околности, и да се сви професионални клубови морају понашати у складу са тржишним условима.

ФК Црвена звезда подржава напоре Владе Републике Србије и Министарства спорта да успешно приведу крају започете активности за стварање законодавног оквира у интересу сређивања стања у професионалном спорту, а самим тим и у ФК Црвена звезда.

Председник ФК Црвена звезда
Светозар Мијаиловић

Претходни текстПризнања „бронзаним“ џудистима Црвене звезде
Следећи текстНовогодишњи пакет улазница – пун погодак