Црвено-беле славиле у Старој Пазови

39

Одбојкашице Црвене звезде, актуелне победнице Купа Србије, забележиле су победу у првој утакмици четвртфинала 49. Купа Србије.

Црвено–беле су вечерас, у Хали спортова у Старој Пазови, победиле домаће Јединство са 1:3, по сетовима 25:23, 22:25, 23:25 и 13:25, после 102 минута игре.

Иако су током већег дела првог сета водиле, наше одбојкашице нису успеле да сачувају предност. Јединство је у самој завршници преокренуло резултат и повело резултатом 25:23.

Звездине даме нису дозволиле да се исто понови и у другом периоду игре. Поново су водиле и диктирале темпо. Средином сета су имале три поена предности које су сачувале до краја и изједначавају резултат – 22:25.

У трећем периоду Звезда је деловала доста боље. Поново стиче вођство на почетку сета. Чинило се да ће изабранице Бранка Ковачевића лако доћи до преокрета (11:16), али су домаће решиле да намуче браниоца пехара. У завршници трећег периода се потпуно примичу нашем тиму, али Звезда ипак преокреће резултат у сетовима – 23:25.

То је био преломни моменат, јер су наше даме у четвртом сету биле потпуно супериорне. Стичу предност коју су средином тог периода игре учиниле двоцифреном и на крају заслужено долазе до тријумфа – 13:25.

Реванш утакмица четвртфинала Купа Србије је на програму у четвртак, 25. децембра од 18 часова у дворани СЦ Шумице, уз директан ТВ пренос на РТС-у.

По пропозицијама такмичења у Купу Србије, у случају да обе екипе остваре по једну победу, пласман у полуфинале ће изборити екипа која има бољи сет количник. Уколико је сет количник идентичан, пласман на Финални турнир ће изборити екипа која има бољи поен количник (појединачно за сваку утакмицу). У случају да је и поен количник идентичан о пласману у полуфинале ће одлучити “златни сет”.

ЈЕДИНСТВО (СП) – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (25:23, 22:25, 23:25, 13:25)
Стара Пазова – Хала спортова. Гледалаца: 350. Судије: Коларевић и Поповић. Трајање меча: 102  минута.
ЈЕДИНСТВО: Котарац (либеро), Вујновић, Јакић 2, Мрдак 8, Медаревић 2, Јовановић 14, Михајловић (либеро), Јуришић 2, Вулин 1, Ђурић 6, Тривуновић 14, Сакраџија 13. Тренер: Јово Цаковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 12, Поповић 16, Брђовић, Хелић 22, Росић (либеро), Миленковић 10, Кецман 8, Лукић, Миловитс 3. Нису играле: Чанак, Секулић и Ашоња. Тренер: Бранко Ковачевић.

Претходни текстЗвезда супериорна у Кладову
Следећи текстТрнић: Да тријумфом дочекамо Нову годину