Звезда у Скопљу срушила рекорд

40

Кошаркаши Црвене звезде Телеком ушли су у анале регионалног такмичења. Црвено-бели су победом над МЗТ-ом у Скопљу уписали 13. узастопну победу од почетка овосезонског циклуса АБА лиге и тако поставили нови рекорд регионалног такмичења. Изабраници тренера Дејана Радоњића надмашили су љубљанску Олимпију која је у сезони 2001/2002 нанизала 12 узастопних победа на старту шампионата и остварили резултат вредан дивљења.

Иако је Звезда словила за фаворита у овом дуелу, црвено-бели су у финишу морали жестоко да озноје дресове како би оправдали ту улогу и стигли до победе. Све оно што је виђено у прво полувремену и игра коју је Звезда пружила у првих 20 минута никако нису наговештавали такав епилог. Јер, Звезда је у потпуности контролисала дешавања на терену, била је агресивна у одбрани и врло разноврсна и ефикасна у нападу. Као плод такве игре уследило је вођство црвено-белих од чак 22 поена (50:28) у финишу друге четвртине. Блистали су у првом поувремену Маик Цирбес са 13 и Маркус Вилијамс са 12 поена. Они су били предводници, али треба истаћи да је цео тим у тим тренуцима деловао беспрекорно.

Међутим, у трећој деоници дошло је до пада у игри црвено-белих, а посебно је зашкрипало у реализацији. Звезда је за 10 минута треће четвртине постигла само шест поена , црвено-бели су олако губили лопте што је домаћим кошаркашима омогућило доста лаких поена из транзиције. МЗТ је успео да дође до потпуног преокрета и првог вођства на мечу (64:63), али по ко зна који пут изабраници тренера Дејана Радоњића су показали карактер и победнички менталитет. Када је била неопходна смиреност црвено-бели нису губили главу, а поенима Митровића и Блажича Звезда је експресно вратила предност. Тријумф је у финишу осигурао Марјановић који је лако реализовао изванредне асистенције Стефана Јовића, а тачку на 13. узастопну победу од старта регионалне лиге којом је оборен рекорд ставио је Блажич са линије пенала.

МЗТ Скопље – Црвена звезда Телеком 76:79 (17:25, 18:30, 21:6, 20:18)

МЗТ Скопље:  Диксон 8, Стајић 2, Класен 4, Мекић, Лучић 7, Самарџиски 17, Младеновски, Шеховић 14, Николовски 5, Цветковић 19.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 12, Ребић 2, Дангубић 5, Митровић 12, Лазић, Блажич 6, Калинић, Марјановић 10, Тејић 5, Џенкинс 4, Јовић 10, Цирбес 13.

Претходни текстЗвезда славила у Суботици
Следећи текстЦрвено-бели успешни на турниру у Раковици