Кобиљски: Немамо права на грешку

40

У уторак, 23. децембра, одбојкаши Црвене звезде одиграће први меч у четвртфиналу Купа Србије против Ђердапа у Кладову.

Црвено-бели су у осмини финала савладали Јадинство из Старе Пазове са 3:0 (25:18, 25:12, 25:18), док је Ђердап истим резултатом савладао Ужице, 3:0 (25:8, 25:14, 25:18).

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски рекао је пред гостовање у Кладову да неће бити лако, посебно што је у питању елиминациони систем такмичења.

Знамо да нас у Кладову чека једна тешка утакмица. Пре свега због тога што је у питању елиминациони систем такмичења, тако да немамо права на грешку. Из тог разлога морамо да будемо сконцентрисани и озбиљни и да тежимо да одиграмо на нашем максималном нивоу – изјавио је стратег црвено-белих.

Одбојкаши Ђердапа су лоше започели сезону. Међутим, у последњих пар кола винер Штетише лиге бележе добре резултате.

Ђердап игра много боље него на почетку сезоне. Има одличног тренера и доста добро је попуњен на свим позицијама. Сигуран сам да имају доста мотива да нас победе и да покажу да оно што су прокоцкали против Партизана у шестом колу, да узму бод или два, да ће пробати то да исправе против нас – рекао је Кобиљски.

У саставу Црвене звезде због повреде неће бити Александра Гмитровића.

Сале Гмитровић има озбиљну повреду. Велики је проблем што је у питању леви скочни зглоб. Да је десни можда би опоравак и брже ишао, али пошто је њему лева нога и одразна и доскочна то ће ићи спорије. Надамо се да ће тај период после повреде брзо проћи и да ће се што пре вратити у форму – констатовао је Драган Кобиљски.

Прва утакмица четвртфинала Купа Србије између Ђердапа и Црвене звезде на програму је у уторак, 23. децембра од 18 часова у дворани Језеро у Кладову. Меч ће судити Мирко Јанковић и Дејан Рогић.

Реванш меч игра се већ за три дана, у петак 26. децемра, у дворани СЦ Шумице у Београду од 18 часова. Одбојкаши Црвене звезде бране трофеј освојен 23. фебруара у Краљеву када су у финалу савладали домаћу Рибницу са 0:3, по сетовима 21:25, 24:26,19:25.

Претходни текстКовачевић: Извукли смо најтежег могућег ривала
Следећи текстЗвезда славила у Суботици