Звездин тријумф за друго место

25

Кошаркаши Црвене звезде Телеком још једном су приказали изванредну партију у Евролиги па су и други пут ове сезоне савладали Лаборал Кућу и то резултатом 90:82. Црвено-бели су дошли до још једног сјајног резултата иако су суочени са неправедном казном дисциплинског судије Евролиге морали да играју пред празним трибинама дворане Пионир. Ипак, Звездини навијачи су по ко зна који пут препознали тренутак и купили преко 3.800 улазница за утакмицу коју нису могли да посматрају. Такође, преко 3.000 фотографија навијача нашло се на столицама београдског храма кошарке и сигурно дале додатну мотивацију изабраницима Дејана Радоњића да упишу шесту победу у регуларном делу и заузму другу позицију у групи Д Евролиге.

Прво полувреме је обележило пуно осцилација у редовима обе екипе, као и бројне серије и промене вођства. Ипак, половином треће деонице црвено-бели су дошли до жељене агресивности у одбрани. Последица тога је била серија 10:2 и вођство Звезде од 62:54 коју захваљујући високом нивоу игре изабраници тренера Радоњића нису испустили до последњег судијског звиждука.

Почетак утакмице карактелисала је чврста игра на обе стране. Лаборал Кућа је успела да постигне свега два поена за прва три минута игре па су црвено-бели имали вођство 6:2. Гости су мини серијом 4:0 изједначили резултат, а налет ривала је одбио Маркус Вилијамс прецизним шутем за три поена и на тај начин најавио серију црвено-белих након које су повели 14:8.

Гости су одговорили серијом 8:0 захваљујући тројкама Сан Еметериа и Козера и дошли до првог вођства на мечу у завршници првог периода (16:18), али су црвено-бели опет узвратили. Наиме, улазак Јаке Блажича је потпуно размрдао његове саиграче, а Словенац је везао пет узастопних поена и био најзаслужнији за вођство изабраника Дејана Радоњића (27:22).

Међутим, екипе су наставиле да играју у налетима и Лаборал Кућа је поново прешла у вођство (22:29), а Звезда у тим тренуцима није успевала да дође до жељеног ритма у нападу. Тако је било све до завршнице првог полувремена, а онда је конце игре у своје руке преузео Вилијамс који је прецизним шутевима и сјајним разигравањем саиграча повео своју екипу у нови преокрет. Звезда је од резултата 22:31, колико је било у 14. минуту игре, направила серију 22:8 и поново прешла у вођство. Захваљујући Немањи Дангубићу који је на сјајан начин украо лопту и закуцао готово уз звук сирене црвено-бели су са минималном разликом отишли на велики одмор (46:45).

Наставак игре подсетио је на почетак меча. Одбране су биле на прилично високом нивоу и ниједна екипа није могла да дође до осетније предности. Тако је било до средине треће четвртине када су се поново разиграли расположени Вилијамс и Марјановић па је Звезда серијом 10:2 стекла осам поена предности 62:54. Гости су одговорили захваљујући Тилију који је везао пет поена и примакао своју екипу на три поена заостатка (66:63), али Митровић и Марјановић овог пута нису дозволили још један преокрет резултата.

Црвено-бели су нешто лошије отворили последњих десет минута игре па је Лаборал серијом 5:0 поново пришао на два поена заостатка (70:68). Изабраници тренера Радоњића су опет стегли одбрану у тим тренуцима, а поени Стефана Јовића, Марјановића и прва тројка Немање Дангубића на утакмици донели су Звезди вођство 77:68.

До краја утакмице црвено-бели су показали фантастичну игру у одбрани и Шпанци ни у једном тренутку више нису запретили изабраницима Дејана Радоњића.

Црвена звезда Телеком – Лаборал Кућа 90:82 (18:18, 28:27, 24:18, 20:19)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 23 (8ас, 5ск), Ребић, Дангубић 9, Митровић 10 (9ск), Лазић 2, Блажич 11, Калинић 5, Марјановић 12 (12ск), Тејић, Џенкинс 5, Јовић 4 (4ас), Цирбес 9

Лаборал Кућа: Џејмс 13, Ајверсон 5 (6ск), Козер 10 (4ск, 5ас), Шенгелиа 2, Диоп, Тили 14 (7ск), Бегић 2, Вујачић 3, Сан Еметерио 9, Ертел 8 (7ас), Бертанс 16.

Претходни текстЗвездино велико хвала навијачима
Следећи текстРадоњић: Ја верујем у овај тим