Марјановић МВП, Вилијамс најбољи асистент

28

Кошаркаши Црвене звезде Телеком остварили су велики успех пласманом у Топ 16 фазу Евролиге са другог места у групи. Изванредне игре изабраника Дејана Радоњића и скор од шест победа и четири пораза нису могле да протекну без сјајних индивидуалних учинака црвено-белих, а самим тим и признања за играче Звезде.

Бобан Марјановић од почетка сезоне игра изванредно, а о томе најбоље сведочи његов учинак у Евролиги. Наиме, високи центар Црвене звезде Телеком је на десет евролигашких мечева бележио у просеку дабл-дабл учинак од 16.8 поена и 10.7 скокова што му је доносило просечан индекс 24.9. Марјановић је са тим индексом успешности убедљиво најкориснији играч прве фазе најјелитнијег такмичења јер је његов први пратилац првотимац Албе Џамел Меклин са просечним индексом 21. Такође, Марјановић је најбољи скакач првог дела Евролиге са учинком који је за чак 3.4 скока по утакмици већи од првог пратиоца Шејна Лавала из Динамо Сасарија који је имао 7.3 ухваћене лопте по мечу.

Доминантни Бобан Марјановић није једини играч Црвене звезде Телеком који је заблистао индивидуалним учинком. Други међу једнакима кога би требало посебно истаћи је Маркус Вилијамс који је најбољи асистент првог дела Евролиге. Наиме, амерички организатор игре је са 6.9 успешних додавања по мечу на најбољи начин испољавао своју креативност и често остављао без даха публику широм Европе.

За фантастичне партије и заслужена признања, Марјановићу и Вилијамсу упућујемо искрене честитке.

Претходни текстРадоњић: Ја верујем у овај тим
Следећи текстЗвезда у друштву великана