Кобиљски: Можда и теже него у Финској

35

Одбојкаше Црвене звезде у уторак, 16. децембра очекује реванш меч шеснаестине финала Купа Изазивача против финског Лоиму Раисија.

Црвено-бели су остварили тријумф у првом мечу у Финској. Иако су губили са 2:0 у сетовима, наши одбојкаши су успели да преокрену резултат и на крају савладају Лоиму са 2:3, по сетовима 25:16, 26:24, 20:25, 22:25, 11:15. Победа у Београду одвела би црвено-беле у осмину финала.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски сматра да је пред нашим одбојкашима можда и тежи задатак него што је то био у Финској.

Знамо да ће сутрашња утакмица бити јако тешка. То што смо победили екипу Лоимуа у Финској никако не значи да смо завршили посао. Чека нас можда још тежи задатак јер морамо да победимо и у реваншу. Знамо да ће бити тешко, али исто тако верујемо да ћемо бити способни да завршимо посао како ми то желимо, да победимо – изјавио је Кобиљски.

Коректор Александар Гмитровић неће бити спреман за дуел са Финцима.

И даље смо без Салета Гмитровића, али захваљујући дугој клупи смо спремни. Његово одсуство не може да оправда евентуалну нашу лошу игру – рекао је Кобиљски.

Капитен тима Максим Буцуљевић верује у пласман у осмину финала.

Надам се да ћемо наставити такмичење у Европи, али пред нама је један изузетно тежак противник који игра феноменалну одбрану. Они нам не леже и биће веома тешко. Искрено се надам да ћемо уз нашу велику жељу и домаћу публику обезбедити пролаз даље и да чемо остати у Европи и наредне године – закључио је Буцуљевић.

Реванш меч шеснаестине финала Купа Изазивача између Црвене звезде и Лоиму Раисија заказан је за утроак, 16. децембар од 19 часова у дворани СЦ Шумице у Београду. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Арзу Емироглу из Турске и Константин Јовчев из Бугарске.

По правилима ЦЕВ за победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода. У случају резултата 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико су после две утакмице ривали изједначени по броју бодова одмах по завршетку друге утакмице играће се “златни сет” до 15 поена.

Уколико елиминише Финце, Црвена звезда ће у осмини финала играти против Фино Капошвара из Мађарске.

Претходни текстПобеда Звезде уз повратак Лукић и Кецман
Следећи текстОдржан Савет клуба