Победа Звезде уз повратак Лукић и Кецман

35

Црвена звезда је лако дошла до победе у малом градском дербију на Црвеном крсту против Радничког. Црвено-беле су на тај начин укњижиле седми тријумф, па ће и после деветог кола остати на другој позицији, иза актуелног првака Визуре.


 
У прва два сета изабранице Бранка Ковачевића су биле сјајне, потврдиле су разлику у квалитету. У оба наврата лако су стизале до предности, коју су потом само увећавале.
 
До малог опуштања, али и боље игре Радничког, дошло је у трећем периоду. Домаће су водиле и са 16:12, али је Звезда имала снаге за преокрет. Црвено-беле су биле одличне у финишу, па су посао у овом мечу завршиле у три сета – 25:21.
 
Одличну партију пружила је средњи блокер Јелена Трнић, која је сусрет завршила са чак 16 поена, од тога пет из блока. Најбољи поентер је такође из победничког тима, Адела Хелић је бројала до 18, а радује и повратак Љубице Кецман и Николине Лукић у тим. Са друге стране, Миљана Трајковић је била најбоља са 14 поена.

Раднички – Црвена звезда 0:3 (17:25, 18:25, 21:25)
Хала: СД „Раднички“. Гледалаца: 100. Судије: Ђорђе Стевановић и Јован Јовановић. Трајање меча: 68 минута.
РАДНИЧКИ: Поповић, Лечић 9, Ранитовић 3, Митровић 4, Јегдић (либеро), Трајковић 14, Петовић 1, Карталовић, Маринковић 3, Симић 1. Тренер: Драгојло Терзић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 16, Чанак, Поповић 6, Брђовић 2, Хелић 18, Росић (либеро), Миленковић 9, Стијепић, Кецман 7, Ашоња, Лукић 1, Миловић 1. Тренер: Бранко Ковачевић.

Претходни текстРадоњић: Мотивација не изостаје ниједног тренутка
Следећи текстКобиљски: Можда и теже него у Финској