Пораз у Пиреју без последица

32

Из табора Црвене звезде Телеком најавили су да ће растерећно и борбено играти на гостовању великом Олимпијакосу. Тако је и било. Изабраници Дејана Радоњића су пружили још једну одличну партију у изузетно неизвесној и чврстој утакмици, али је и поред вођства београдских црвено-белих у већем делу меча Олимпијакос славио захваљујући искуству, односно тројкама у последњих минут и по Спанулиса и Петвеја. Пирејци су тријумфовали истом разликом као и у Комбанк арени, а овог пута је резултат био 64:59. Победом у Валенсији Црвена звезда Телеком изборила пласман у Топ 16 фазу па самим тим овај пораз неће имати утицаја на већ остварени циљ изабраника тренера Радоњића.

У фантастичном амбијенту који су заједничким снагама направили навијачи Олимпијакоса и Црвене звезде обе екипе су показали игру у одбрани из уџбеника. Иако је на трибинама све било у знаку великог пријатељства на терену су играчи оба тима показали огромну жељу за победом.

Док се на трибинама још увек виорила прелепа кореографија црвено-бели су приказаливали  фантастичну игру у одбрани. Домаћин је на прве поене чекао готово три минута, а доминантни Марјановић је убацио чак 11 поена за седам и по минута па је био најзаслужнији за вођство Звезде од 16:8. У наставку је Олимпијакос приказао велику агресивност у дефанзиви што их одликује ове сезоне па су изабраници Дејана Радоњића на следећи кош чекали четири и по минута. Грци су то искористили и пришли на само поен заостатка (15:16), али је минуте без коша прекинуо Маик Цирбес са линије пенала па је Звезда одбила налет ривала.

Изабраници Дејана Радоњића су убрзо дошли до шест поена предности (18:24), али су у наставку игре поново морали да одговори на изузетно чврсту одбрану Олимпијакоса. Црвено-бели нису могли до коша наредна четири минута, а серију је поново прекинуо Цирбес са линије пенала. Међутим, у следећем нападу је Василис Спанулис погодио из угла за три поена па је Олимпијакос дошао до првог вођства на утакмици (27:25) на нешто преко 20 секунди до краја првог полувремена. Одговор на тројку најбољег играча домаћих био је у рукама Немање Дангубића који је погодио са исте удаљености па је Звезда на велики одмор отишла са минималним вођством (28:25).

Екипе су наставиле са одличним одбранама и у трећој деоници. У таквом односу снага ниједна екипа није могла да стекне осетније вођство, али су кошаркаши Црвене звезде Телеком успевали да одржавају вођство које се кретало од једног до пет поена разлике.

Након тројке Николе Калинића Звезда је у завршници треће деонице стекла шест поена предности (48:42), али далеко од тога да је нешто било решено. У наставку је виђена права битка, играло се поен за поен. На пет минута пре краја Олимпијакос је након поена Костаса Слукаса дошао до другог вођства на утакмици (53:52).

Звезда није дозволила да је то омете и захваљујући чврстој одбрани београдски црвено-бели су повратили вођство. У последњих минут и по утакмице ушло се при изједначеном резултату (57:57). Спанулис је у следећем нападу убацио тројку уз фаул, а изабраници Дејана Радоњића нису искористили своје шансе у нападу. Петвеј је на свега 16 секунди до краја погодио тројку из готово немогуће позиције и угасио наде београдским црвено-белима да могу да направе велико изненађење у Пиреју.

Олимпијакос – Црвена звезда Телеком 64:59 (13:16, 14:12, 15:20, 22:11)

Олимпијакос: Петвеј 7 (7ск), Хантер 6 (5ск), Данстон 4 (6ск), Спанулис 15, Слукас 9 (5ас), Аграванис 4, Манцарис, Кавадас 2, Кацивелис, Лафајет 11, Дарден 4, Лоџески 2.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 2 (4ск, 4ас), Ребић, Дангубић 8, Митровић 11 (7ск), Лазић 3, Блажич 5, Калинић 10, Марјановић 17 (13ск), Тејић, Џенкинс, Јовић, Цирбес 3.

Претходни текстПочасти Марку Ивковићу
Следећи текстЦрвено-бели дочекују Јадран