Осма победа Звезде

31

Црвена звезда је остварила очекивану и убедљиву победу против Радничког у Шумицама. Црвено-бели су у само три сета стигли до нова три бода, па су први део лигашке сезоне завршили са врло добрим скором – осам победа и један пораз.

Црвено-бели су одлично кренули, врло брзо су направили чак седам поена вишка (16:9), а у завршници су имали и „плус осам” (21:13). Ипак, упорни Крагујевчани се нису предавали, па су запретили и стигли на само поен заостатка (24:23), али за више од тога нису имали снаге – 25:23.

Наредна два сета Звезда је лакше решавала, готово да није било никакве дилеме. Тренер Драган Кобиљски је стигао и да подели минутажу дизачима, па је меч почео Буцуљевић, а завршио Стефановић, а на месту примача мењали су се Стоиловић и Кецман.

Најбољи појединац сусрета био је средњак црвено-белих Александар Околић, који је стигао до 15 поена, од тога чак осам је остварио из блока. Сјајан је био и Александар Благојевић, који је такође освојио 15 поена.

Са друге стране, најискуснији Милан Илић је меч преседео на клупи, а улога дизача поверена је Вукашину Рајковићу. И овога пута код Крагујевчана се истакао Петар Премовић, са 15 поена, док је Иван Перовић имао седам.

Црвена звезда – Раднички 3:0 (25:23, 25:21, 25:18)
Дворана: СЦ „Шумице“. Гледалаца: 70. Судије: Анђелко Поповић и Станислава Симић. Трајање меча: 75 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 15, Јевтић (либеро), Ђурђевић, Стефановић, Стоиловић 11, Копривица 11, Милутиновић 4, Нејић 1, Мартиновић, Кецман 4, Благојевић 15, Буцуљевић. Тренер: Драган Кобиљски.
РАДНИЧКИ: Анђелић, Добановачки 6, Гоић 4, Трифуновић 1, Протић (либеро), Перовић 7, Рајковић 1, Илић, Премовић 15, Пантовић (либеро), Дачовић 5, Стојановић 1. Тренер: Мирко Ристовић.

Претходни текстЗа браћу од Јаке и Немање
Следећи текстПочасти Марку Ивковићу