Лалатовић и Грујић пред утакмицу у Лучанима

43

Пред последњу утакмицу у јесењем делу првенства, своја очекивања пред новинаре су изнели шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић, и млади првотимац Марко Грујић.

Лоше вести за Црвену звезду свакако су и то да терен у Лучанима није у добром стању, али по речима представника нашег клуба, то не сме да буде непремостива препрека у походу на три бода.

Ово је последње коло јесењег дела, и најтеже могуће гостовање за нас у овом тренутку. Идемо у госте екипи Младости која ове полусезоне игра јако добро код куће, има само један пораз, и то нам је опомена и позив на велики опрез. Погледали смо последње три њихове утакмице, и закључили смо да за сваку лопту изгарају, знају да играју на резултат и играју веома озбиљно. Имају пар јако добрих појединаца. Моји играчи су добро упознати са њиховим квалитетима, и они морају знати да је потребно дати 120 % могућности да би се забележила победа. Не очекујем леп фудбал, јер је терен био под водом, биће јако мекан, и већ после загревања ће бити још и лошији, блатњав. Зато нас само три бода занимају, а не лепршава игра. На таквом терену предност има екипа која се брани, али ми морамо да нападнемо, и извешћу играче који могу да трче 90 минута и који су спремни да изгарају за сваку лопту – рекао је Лалатовић.

Марко Грујић је један од фудбалера који се трудом, радом и пре свега квалитетом ове јесени изборио и за статус играча који спада у најужи круг фудбалера на које тренер Лалатовић рачуна. На тај начин, Грујић је на најбољи могући начин показао на који начин треба да се развија један млади фудбалер.

Очекује нас веома тешка утакмица. Упознати смо са тиме да све екипе из наше лиге против Звезде играју са 150% својих могућности. Биће изузетно мотивисани, добра су екипа предвођена новим тренером. Чињеница је и да нас у Лучанима не очекује добар терен. Неће ту бити много лепоте што се тиче фудбала, али ми морамо освајати „ничије“ лопте, морамо бити агресивни и добијати дуеле, стајати близу играча. На таквом терену, тешко ће бити показати неку нашу техничку доминацију. Наравно, више волим да играм на доброј подлози, на Маракани, али мислим да могу да одговорим и задацима на тим лошијим теренима. Надам се освајању три бода, као и на свакој утакмици – рекао је Грујић, који се осврнуо и на солидну полусезону коју има иза себе.

Имао сам доста утакмица у Колубари, и мислим да ми је то у овим годинама најважније, јер сам осетио сениорски фудбал, контакт игру са старијим играчима. До сада сам у омладинској школи био углавном доминантан у односу на вршњаке. Одигао сам и три, четири утакмице за Звезду, и мислим да сам, рачунајући уз то и наступе у репрезентацији, имао континуитет игара. На мени је да радим и да се што боље спремим на зимским припремама, а нека тренер одлучи да ли и колико могу да помогнем екипи на пролеће – рекао је Грујић.

Лалатовић је најавио Ђорђа Деспотовића у шпицу у недељу.

Имаћемо опет кадровских проблема. Не можемо и даље да рачунамо на Ракића и Јовића, Лазић има парне картоне, Савићевић и даље има упалу плућа, а Аврамовски вуче повреду препона. Сви они, уз дуже одсутног Петковића, неће наступити. Са Печником сам експериментисао против ОФК Београда, и он се добро снашао. Добро се креће, сјајно користи дубину, и Маракана има погодан терен за њега јер му пружа простор. Ипак, против Младости ће вероватно Деспотовић почети, јер ће у Лучанима бити потребно скакати, градити се, сачувати лопту и неће толико брзина долазити до изражаја. Ко се боље снађе на таквом терену, победиће. Ја бих волео да се екипа Младости не брани. Волео бих да све екипе играју против Звезде и Партизана офанзивно и да на таквим утакмицама буде доста голова. Волео бих да се надигравамо, али колико ће то бити могуће по тешком терену, видећемо – рекао је Лалатовић.

Претходни текстВелики преокрет и победа црвено-белих у Финској
Следећи текстУбедљив тријумф Звездиних дама