ИН МЕМОРИАМ – Ацо Петровић (1959-2014)

164

После дуге и тешке болести у 55. години преминуо је Ацо Петровић, угледни кошаркашки тренер и председник Удружења кошаркашких тренера Србије. Ацо Петровић је у два наврата био у Црвеној звезди. Прво је у сезони 1997/1998 као аистент у стручном штабу са црвено-белима освојио титулу шампиона државе, а као први тренер екипе радио је 2009. године.

Петровићу је почетком прошле године дијагностификовано ретко неуролошко обољење које узрокује атрофију мишића. Прве симптоме болести осетио је када је радио као тренер Уникса, а судбина је хтела да последњи меч у каријери води крајем јануара 2013. године у Београду баш против Црвене звезде.

Рођен је у Пожеги 14. октобра 1959. године, а током богате тренерске каријере осим Црвене звезде водио је београдски Раднички, ФМП, Хемофарм, Локомотиву из Ростова, Уникс, Жалгирис и Азовмаш.

Био је асистент селектору Светиславу Пешићу у репрезентацији Југославије, са којом је освојио злато на Европском првенству у Турској 2001. као и титулу шампиона света годину дана касније на Мундобаскету у Индијанаполису. Петровић има и сребрно одличје са репрезентацијом Србије на ЕП у Пољској 2009, када је био у стручном штабу Душана Ивковића.

Током дуге и тешке борбе са опаком болешћу Ацо Петровић је као велики звездаш имао константну подршку навијача црвено-белих коју су исказивали великим транспарентом који се често могао видети на Звездиним утакмицама.

Претходни текстГаврић: Сви можемо боље
Следећи текстЦрвена звезда најуспешнији београдски клуб