Радоњић: Тим је победио

31

Пионир остаје неосвојива тврђава црвено-белих! Изабраници Дејана Радоњића савладали су градског ривала Партизан у вечитом дербију са 76:67 захваљујући контроли резултата у већем делу утакмице и тако уписали десету узастопну победу из исто толико мечева у оквиру регионалне АБА лиге.

Словеначки бек у редовима црвено-белих, Јака Блажич, рекао је да његова екипа није одиграла нарочито квалитетан меч, али и да је задовољан тријумфом:

–  Свима нам је драго што смо победили у првом овосезонском вечитом дербију. Сигурно да нисмо одиграли неку брилијантну утакмицу, али дерби увек представља једну тешку борбу. Сада имамо четири дана да се одморимо и спремимо за евролигашки меч против Валенсије и потрудићемо се да и у том дуелу славимо.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, одмах је започео анализу утакмице:

–  У првој четвртини играли смо добру одбрану, а у истом ритму наставили смо и у другој деоници, где смо приказали и добар шут и направили велику предност. Партизан је имао бољи офанзивни скок, па смо имали проблема са тим ухваћеним лоптама у нападу. Касније, црно-бели успели су да се консолидују и погоде отворене шутеве који су им се указали и захваљујући томе природно је било да у једном тренутку смање резултатски заостатак. Међутим, ми смо на крају меча направили неке контре из којих смо погодили лаке шутеве и успели да славимо. Честитам играчима на победи и захваљујем се публици на подршци – рекао је Радоњић, а потом додао:

–  Маркус Вилијамс је доживео лакшу повреду, али више о томе знаћемо сутра. Следе нам два меча у гостима који сигурно неће бити лаки, поготово овај евролигашки. Задовољан сам победом, али очекују нас нови изазови за које морамо да се спремимо.

На констатацију да је вечерас уместо Маркуса Вилијамса у први план избио други Звездин Американац Чарлс Џенкинс, стратег црвено-белих одговорио је:

То је оно што смо у једном тренутку причали, да наша игра не зависи од једног играча и да имамо више момака у ротацији који могу да направе разлику и одиграју квалитетно. Свакако да радује што је Чарлс показао оно што смо веровали да може и што смо причали све време да ће у једном тренутку показати, али није он сам победио ову утакмицу. Цео тим је био добар и заједничким снагама савладали смо Партизан – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвезда за десетку
Следећи текстТенисерке освојиле 12. шампионску титулу