Тријумф црвено-белих против „романтичара“

44

Фудбалери Црвене звезде одиграли су последњи меч у 2014. години на свом стадиону. Тренер Лалатовић одлучио се за храбар потез и на терен послао врло млад тим углавном састављен од фудбалера из омладинске школе.

Насупрот изабраника Звездиног стратега такође се нашао млад тим ОФК Београда који са клупе предводи Ђурђевић.
Као и на мечу кошаркашке Евролиге, и овога пута Делије нису навијале у првих 25 минута у знак поштовања према трагично преминулом Марку Ивковићу.

Најтрофејнији српски клуб у вођство је дошао већ у другом минуту, након што је Катаи реализовао шансу која је уследила после одличне акције српског шампиона по десној страни, и асистенције Печника који је на овој утакмици, у првом полувремену, био најистуренији играч Црвене звезде.

Током првих 45 минута Црвена звезда је диктирала темпо, била константно на половини ривала, међутим, на одмор се отишло минималном предношћу црвено-белих. Због повреда Јовића и Ракића тренер Лалатовић није имао на располагању класичног нападача, изузев Ђорђа Деспотовића који је сусрет почео са клупе за резервне играче. У наставку меча ситуација на терену се није значајније мењала. Црвена звезда је и даље контролисала дешавања на средини терена, али озбиљнијих прилика није било. Покушао је млади Грујић главом после корнера, међутим лопта је завршила поред гола. Ипак, узбуђења није недостајало у последњих 20 минута. После једне неуспеле офсајд замке, играч ОФК Београд Дуроњић умакао је дефанзивцима црвено-белих и савладао Рајковића у ситуацији један на један.

Изабраници Ненада Лалтовића смогли су снаге да се од Маракане за ову сезону опросте победом и освајањем нова три бода. Прво је Печник промашио зицер у 77 минуту, али срећом само који минут касније нову предност српском шампиону донео је Деспотовић, управо након асистенције Словенца. Утрчао је Деспотовић у празан простор, заобишао голамана романтичара Чупића и поставио коначан резултат.

Утакмица у којој је наступило неколико Звездиних клинаца није обиловала лепотом, али оно што је најважније јесте да су црвено-бели постигли два гола и после два ремија без голова успели да забележе тријумф. У последњем мечу јесење полусезоне, Црвена звезда гостује у Лучанима, екипи Младости.

Црвена звезда – ОФК Београд 2:1 (1:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 9.078. Судија: Срђан Јовановић (Београд). Стрелци: Катаи у 2′ и Деспотовић у 80′ за Црвену звезду, а Дуроњић у 72′ за ОФК Београд.
Црвена звезда: Рајковић, Павићевић, Лазић, Јовановић, Антић, Грујић, Ристић, Гаврић, Лазовић, Печник, Катаи.
Резерве: Тркуља, Стојановић, С. Ђорђевић, М. Мијаиловић, Босанчић, Гогић, Деспотовић.
ОФК Београд: Чупић, Аксентијевић, Антонов, Даутовић, Васиљевић, Алемпијевић, Јовановић, Гајић, Андрић, Палочевић, Јешић.
Резерве: Драгојевић, Златковић, Белаковић, Цакић, Дуроњић, Јанковић, Белић.

Претходни текстПреокрет Звезде против Новог Пазара
Следећи текстЛалатовић: Задовољан сам само победом