„One team“ у Београду

28

Звезде „Turkish Airlines“ Евролиге ће ове и следеће недеље широм Европе стајати раме уз раме са спортистима Специјалне Олимпијаде и проносиће славу „ONE TEAM“ утакмица у којима ће се истаћи да кошаркаши са и без сметњи у развоју могу да буду сјајни саиграчи на терену, али и ван њега.

Свих 24 клубова елитног такмичења ће учествовати у „ONE TEAM“ данима током седмог и осмог кола „Turkish Airlines“ Евролиге током којих ће своје дворане понудити као позорницу на којој ће бити промовисана Европска кошаркашка недеља Специјалне Олимпијаде.

Једанаесто по реду издање Кошаркашке недеље Специјалне Олимпијаде има ће посебан фокус: на терену ће се ујединити спортисти са и без сметњи у развоју како би разменили искуства, учили једни од других, забавили се и то све под окриљем светски признате организације “Unified Sports program”.

Током првих „ONE TEAM“ утакмица у седмом колу Евролиге, сви кошаркаши ће на својим дресовима уместо презимена имати исписано „ONE TEAM“ чиме ће покзати солидарност са Евролигиним програмом друштвене одгворности коме је Специјална Олимпјада цењени партнер. 

Током 24 утакмице у девет дана, спортисти Специјалне Омипијаде ће заузети своје место церемонијама пред почетак меча као И у програмима током полувремена као специјални гости клубова Евролиге. Такође, капитени тимова ће прочитати поруку подршке Специјалној Олимпијади, тренери ће користити табле за цртање са натписом „ONE TEAM“, терени ће такође бити брендирани што ће скренути паћну на ОНЕ ТЕАМ и Специјалну Олимпијаду.

Европска кошаркаша недеља Специјалне Олимпијаде је ове године, уз помоћ учесника програма “Unified Sports program” достигла број од преко 18.500 спортиста у 33 земље који су учествовали на 200 локалних догађаја који укључују и један нови програм – баскет 3 на 3.

Када видимо насмејана лица спортиста Специјалне Олимпијаде на нашим утамицама који деле терен са нашим тимовима, то је заиста специјалан тренутак за Евролигу. Постала је традиција да делимо вредности иза којих стоје „ONE TEAM“ и Специјална Олимпјада, нарочито када је у питању заједничка посвећеност у пружању подршке мушкарцима и женама, дечацима и девојчицима са сметњама у развоју како би постал цењени чланови своје заједнице што и заслужују – поручио је председник и генерални менаџер Евролиге Ђорди Бертомеу.

Претходни текстКарте за ОФК, ђаци и студенти бесплатно
Следећи текстПечник: Треба нам и мало среће, заслужићемо је!