Реми без голова у Крагујевцу

34

Црвена звезда је друго коло заредом одиграла 0:0, и на тај начин додатно отежала своју позицију на табели. Утакмицу обележиле судијске грешке на штету Црвене звезде.

Прво полувреме није донело много лепих потеза, додавања или шанси. Осим доста агресивне игре, фудбалери оба тима нису показали много. Играчи Црвене звезде су већим делом првог полувремена били доста неповезани, а то се посебно односи на завршнице напада, када нису успевали да одиграју завршниц пас. Чини се да су најрасположенији за игру били Ристић, и капитен на овој утакмици, Дарко Лазовић, али прва и једина права прилика виђена је тек у последњем минуту првог полувремена. Михаило Ристић је одлично проиграо Ђорђа Ракића који са десетак метара шутира из прве, лопта прескаче голмана, али завршава на пречки, чиме се наставио низ Звездиних неискоришћених прилика, рачунајући и претходне утакмице. Домаћин је углавном претио са дистанце, а Рајковић је у два наврата интервенисао, без већих проблема.

Испоставило се да је шанса Ракића у финишу првог полувремена била само увертира за оно што је уследило у другом полувремену. Звезда је одлично ушла у наставак утакмице, и од старта створила притисак на гол. Ипак, један од пресудних момената ове утакмице догодио се у 52. минуту, када није досуђен очигледан офсајд играча Радничког, да би неколико секунди касније Богдан Планић фаулирао истог играча, и добио директан црвени картон. Ова очигледна неправда као да је дала крила нашим фудбалерима, који су од тог тренутка заиграли одлично, и у потпуности игром „сломили“ домаћина. „Севало“ је на све стране, шансе су се ређале, али Печник у два наврата и Босанчић нису успевали да погоде мрежу. Треба истаћи и одличне интервенције голмана Радничког Трифуновића, али и рећи да је управо он у 60. минуту фаулирао Ракића у казненом простору, али је помоћни судија овога пута подигао заставицу. Сумњив офсајд, и још једна спорна ситуација.

Чињеница је да Црвена звезда има проблем са реализацијом, али исто тако је, нажалост, чињеница и да нема среће. У 68. минуту, Катаи је „опалио“ по лопти са дистанце, Трифуновић је успео да јој промени смер, и она поново завршава на пречки. И Раднички је имао своје прилике из контранапада, што је било и очекивано с обзиром да је Црвена звезда нападала свим расположивим снагама. У тим тренуцима, одлично је реаговао Предраг Рајковић. Тренер Ненад Лалатовић у наставку је прилику пружио најпре поменутом Катаиу, а у финишу утакмице и Јовићу и Деспотовићу, али ни ове измене нису донеле Звезди гол, па је наш тим, другу утакмицу заредом, завршио резултатом 0:0.

Треба рећи да је утакмица одиграна у доста мирној атмосфери на трибинама. Након убиства нашег навијача у Истанбулу, чини се да је мало коме данас било уопште до фудбала, и таква атмосфера пренела се и на стадион Чика Дача.

Раднички 1923 – Црвена звезда 0:0
Стадион: Чика Дача. Гледалаца: 3000. Судија: Данило Грујић (Ниш).
Раднички 1923: Трифуновић, Терзић, Јашић, Бонсу, Росић, Ковачевић, Бубања, Видовић, Тиодоровић, Арсић, Миловановић.
Резерве: Костић, Јанковић, Стевић, Крнета, Рнић, Вусљанин, Минуш.
Црвена звезда: Рајковић, Павићевић, Планић, Лазић, Мијаиловић, Ковачевић, Ристић, Босанчић, Лазовић, Печник, Ракић.
Резерве: Тркуља, Антић, Грујић, Катаи, Гаврић, Деспотовић, Јовић.

Претходни текстЧовић: Ово је страшан догађај
Следећи текстЛалатовић: Не могу да утичем на крађу