ИН МЕМОРИАМ – Марко Ивковић (1989-2014)

154

Када разумно објашњење једне трагичне судбине изостане, једноставно завлада мук….

Марка Ивковића нисмо познавали, али је он јако добро знао Црвену звезду и ваљда је због тога Звезду толико волео. Изнад свега, на један посебан начин. Тако посвећеног следбеника Звезда је таргично и бесповратно изгубила и сада се опрашта од њега. 

Марко Ивковић прешао је стотине километара да би гледао управо своју Звезду, не слутећи да ће му неко насилним путем одузети оно највредније што има. Али, управо то се догодило. Марко је изгубио живот, а после тога сви се осећамо поражени. Јер, начин на који се то догодило није достојан човека. Тако младог човека. Тако доброг човека. Марка Ивковића. Имао је само 25 година.

Они који су му били најближи пренели су нам да је рођен у Задру, а да је 1995. године избегао из Крајине, где је током рата изгубио оца. Преселио се у Јагодину, а када је у другом разреду основне школе дошао у Земун, другари су му симболично наденули надимак – Јагода.

Био је веома добар ђак, студирао је геодезију на Универзитету у Новом Саду и Звездине утакмице није пропуштао. Био је омиљен у друштву.

Почивај у миру, Марко.

Марко Ивковић биће сахрањен на Новом бежанијском гробљу у понедељак у 15 часова.

Претходни текстСпартак бољи од ослабљене Звезде
Следећи текстЏудисти Црвене звезде вицешампиони Србије