Ерцег украо сан

50

После исцрпљујуће борбе и чак два продужетка Црвена звезда Телеком поражена је у Истанбулу од Галатасараја резултатом 110:103.

Црвено-бели су пружили изванредну партију, били надомак победе након 40 минута, али срећа је окренула леђа изабраницима Дејана Радоњића. Зоран Ерцег погодио је тројку са скоро пола терена две секунде пре истека 40. минута и тако одвео меч у први продужетак. И у додатних пет минута Звезда је у финишу била у предности, али је нови продужетак са линије слободних бацања обезбедио Карлос Аројо. У другом продужетку сјајни Порториканац је убацио осам поена, а кључну тројку погодио је при вођству Галате 104:100, 47 секунди пре краја и тиме решио питање победника. За утеху црвено-белима је свакако податак да је Звезда поражена мањом разликом него што је славила у Комбанк арени (86:78), а то је омогућио капитен Лука Митровић, који је успео да реализује два пенала само две десетинке пре последњег звука сирене.

На старту меча играло се у серијама, а Галатасарај се боље снашао па је у првом полувремену у два наврата имао девет поена вишка, а дивовски дуел су водили Лука Митровић и Зоран Ерцег. Ипак, Звезда је у трећој четвртини заиграла маестрално и серијом 14:0 направила преокрет. Звездина одбрана је у тим моментима била чврста попут гранита, домаћи четири и по минута нису уиспели да пронађу пут до коша, севале су контре, теледириговане асистенција Вилијамса и лаки поени, па је Звезда стекла двоцифрену предност (57:47).

Проблем за црвено-беле у последњој деоници био је податак да су за нешто више од два минута испунили бонус. Први налет Галате (65:62) одбио је тројком Вилијамс, а онда је кренуо револверашки обрачун Калинића са Аројом, Арслраном и Ерцегом ван линије 6,75. Марјановић је девет секунди пре краја погодио оба пенала и Звезда је била надомак великог тријумфа. Међутим, Ерцег је практично из очаја упутио необичан шут са скоро пола терена, био је прецизан и тако је спасао Галатасарај сигурног пораза.

Звезда је показала велику борбеност, пружила је изваредну партију, али је недостајало И мало среће да се савлада велики ривал.

Галатасараја – Црвена звезда Телеком 110:103 (82:82 – 22:16, 23:24, 9:23, 28:19, 28:21)

Галатасарај: Ерцег 32, Џаваи 2, Гонлум 15, Вујукас 4, Алдемир 4, Николов, Арадори 2, Аројо 26, Гулер 10, Арслан 15, Арар, Урал.

Црвена звезда Телеком:Вилијамс 8 (17 ас), Ребић, Чворовић, Дангубић, Митровић 30, Лазић 7, Блажич 7, Калинић 21, Марјановић 23 (17 ск), Тејић 5, Џенкинс, Цирбес 2.

Претходни текстДаме испустиле вођство од 2:0 против ТЕНТ-а
Следећи текстВилијамс рекордер Евролиге