Звезда сијала у Виторији

32

Фантастичном игром током свих 40 минута кошаркаши Црвене звезде Телеком уписали су трећи тријумф у Евролиги. Црвено-бели су на гостовању у Виторији пружили маестралну партију, у потпуности су надиграли Лаборал Кућу и сасвим заслужено су славили убедљиву победу – 86:66.

Звезда је у потпуности контролисала дешавања на паркету, практично је константно била у вођству, а као и у прошлом дуелу са Солноком одсудну предност изабраници Дејана Радоњића стекли су у трећој деоници. Црвено-бели су још једном одиграли маестрално у одбрани, домаћи тм су свели на само 66 поена, а уз пословично ефикасне Митровића, Вилијамса и Марјановића кошгетерским учинком се истакао и Маик Цирбес.

Ипак, оно што свакако представља бригу за тренера Дејана Радоњића је повреда Стефана Јовића, који је у трећој деоници искренуо зглоб. Сјајни бек је изнет са терена и више се није враћао у игру, а о стању његове повреде нешто више знаће се тек после детаљних прегледа у Београду.

Звезда је врло добро почела меч, а своје право лице показала је на старту друге деонице. Црвено-бели су врло агресивном одбраном домаћим играчима омогућили да за пет и по минута постигну само два поена. Управо у тим моментима Звезда се одлепила, стекла је осам поена вишка и додатну сигурност у игру.

Како су започели да мељу свог противника у другој, по истом принципу су наставили и у трећој деоници. Серијом 13:2 црвено-бели су дошли до 17 поена вишка и најавили да је брејк у Виторији остварив. Све што је Лаборал Кућа успела да уради је да приђе на 12 поена минуса, али више од тога није могла. Маестралним асистенцијама Маркуса Вилијамса и ефикасном игром Маика Цирбеса Звезда је у последњој деоници распршила све наде домаћих у евентуални преокрет. Звезда је у појединим тренуцима имала чак 25 поена предности па убедљив тријумф није долазио у питање.

Лаборал Кућа – Црвена звезда Телеком 66:86 (22:21, 21:20, 16:25, 16:20)

Лаборал Кућа: Ајверсон 4, Козер 2, Шенгелија 20, Перкинс 3, М. Диоп, Хамилтон 7, И. Диоп, Тили 9, Вујачић 2, Сан Еметерио 7, Ертел 6, Бертанс 6.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 14 (6 ас), Ребић, Дангубић 2, Митровић 17 (5 ск), Лазић 7, Блажич 9 (5 ск), Калинић 6 (8 ск), Марјановић 12 (6 ск), Тејић, Џенкинс, Јовић 4, Цирбес 15 (7 ск).

Претходни текстКарте за Крку од петка у продаји
Следећи текстИН МЕМОРИАМ: Драган Томасовић – Томас (1955–2014)