Преокрет Звезде против НИС Спартака за два бода

40

Црвена звезда и НИС Спартак су одиграли маратонски меч, у којем је већи део бодовног колача заслужено припао нашим девојкама, које су успеле да преокрену резултат и стигну до другог тријумфа у сезони.


 
Меч је обележио велики број грешака на обе стране, а победника су одлучили стрпљење и добар сервис црвено-белих девојака у пресудним моментима. Уводни сет протекао је у борби коректора, искусних Аделе Хелић и Марте Дрпе. Занимљиво, обе су играле против бивших тимова.
 
Гошће су на старту снажно и прецизно сервирале, умеле да поремете пријем Црвене звезде, а изабранице Бранка Ковачевића су до поена долазиле пре свега захваљујући грешкама Суботичанки – 25:18.
 
У другом сету тимови као да су променили улоге. Црвено-беле су овога пута сервирале сјајно, док су се Голубице мучиле са пријемом. Тренер Спартака Петковић пред крај сета променио је примачки пар, али тандем Оливера Медић – Татјана Матић није донео бољитак у игри Суботичанки – 25:18.
 
У трећем сету Звезда је имала неколико шанси да преокрене константно вођство ривала. Ипак, велики број неискоришћених контри скупо их је коштао. Јелена Трнић је одличним сервисима довела свој тим на поен заостатка (24:23), али није било одбране од смеча Марте Дрпе – 25:23.
 
У четвртом периоду ривалке су биле у егалу до резултата 9:9, али Звезда је тада почела да ниже поене у серији. Сигурније су црвено-беле биле у нападу, па су стигле до 24:17, а искористиле су тек четврту сет лопту за изједначење – 25:21.
 
Победник се наслућивао већ после серије сервиса Мине Поповић, на промени страна било у петом сету на семафору је писало 8:1 у корист Црвене звезде.

Наше одбојкашице наредног викенда гостују Железничару у Лајковцу у оквиру 4. кола Винер Штетише лиге.

Црвена звезда – НИС Спартак 3:2 (18:25, 25:18, 23:25, 25:21, 15:11)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 100. Судије: Борис Коларевић (Нови Сад) и Ненад Давидовић (Београд). Трајање меча: 117 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 12, Поповић 12, Хелић 24, Миленковић 14, Кецман 11, Миловић 3, Росић (либеро), Чанак, Секулић 1, Јакшић, Пушић, Ашоња. Тренер: Бранко Ковачевић.
НИС СПАРТАК: Цветићанин 14, Дрпа 20, Средић 7, Брковић 1, С. Медић 11, Олуић 11, Д. Матић (либеро), Антанасијевић, О. Медић 1, Т. Матић 1 (4-1), Радаков, Живановић. Тренер: Дамир Петковић.

Претходни текстКарте за Будућност од суботе у продаји
Следећи текстПораз комбинованог тима Звезде