Пораз комбинованог тима Звезде

28

Комбиновани састав Црвене звезде поражен је у четвртак у полуфиналу турнира у Зрењанину поводом 65. рођендана Пролетера. Црвено-бели су изгубили од актуелног шампиона Војводине са убедљивих 23:33.

Тим Ненада Перуничића је паузу у Супер лиги искористио за проверу на јаком турниру. У тиму није било носилаца игре и искуснијих играча, а шансу су добили и млади рукометаши из Звездиног погона, па резултат није био у првом плану, већ прилика да играчи са мањом минутажом и млађи покажу колико могу у овом тренутку против вероватно најквалитетнијег састава у Србији.

Новосађани су повели са 4:1 у шестом минуту, али је Звезда за само пет минута направила серију од 4:0 и преокренула на 5:4. Ипак, квалитет првака Србије дошао је до изражаја, па је Војводина у 18. минуту поново стекла плус три (9:6). Знатно искуснији тим је до полувремена дуплирао предност и на одмор отишао са вођством од 17:11.

Војводина је у другом делу игре одржавала предност. Голмани Антељ и Арсенић су одбранили много удараца, а двоструки узастопни првак државе је у 56. минуту стигао и до плус 10 (30:20). Ту разлику су сачували до самог краја.

Најефикаснији на утакмици био је Младен Ивановић са седам погодака, док су Страхиња Станковић и Урош Елезовић пет пута погодили мрежу. У тиму Црвене звезде по три гола забележили су Протић, Матичић, Бабић, Стојановић и Слободан Димитрић.

Војводина – Црвена звезда 33:23 (17:11)

Зрењанин – Кристална дворана. Гледалаца: 250. Судије: Марић и Машић (Зрењанин). Седмерци: Војводина 3 (3), Црвена звезда 3 (3). Искључења: Војводина 4, Црвена звезда 4 минута.

Војводина: Арсенић, Живковић 1, Орбовић 2, Елезовић 5 (3), Перовић, Вељковић 2, Марјановић 1, Смиљанић 1, Ранисављевић, Лазовић 3, Николић 4, Петровић 2, Станковић 5, Ивановић 7, Бећировић.

Црвена звезда: Јовановић, Антељ, Вујовић 2, Поповић 1, Слободан Димитрић 3, Алчаковић 1, Протић 3 (1), Гачевић 1, Леовац 1, Тодоровић, Шотић, Шапоњић 1, Матичић 3 (2), Станко Димитрић, Бабић 3, Денић 1, Стојановић 3.

У мечу за треће место црвено-бели ће одмерити снаге са домаћином турнира Пролетером, који је у другом полуфиналној утакмици поражен од Партизана резултатом 33:35.

Претходни текстПреокрет Звезде против НИС Спартака за два бода
Следећи текстМијаиловић и Ковачевић посетили Анастасију