Митровић: Добра одбрана кључ победе

40

Кошаркаши Црвене звезде Телеком тријумфовали су на увек неугодном гостовању у Задру и уписали пету победу из исто толико утакмица у регионалном такмичењу. Тренер црвено-белих Дејан Радоњић објаснио је да није било лако припремити се за меч у Далмацији после исцрпљујућег пута из Литваније и истакао велико задовољство због нових бодова освојених у Јадранској лиги.

Ништа мање исцрпљујућ није био ни повратак из Задра у Србију, пошто је експедиција црвено-белих у Београд допутовала у понедељак око седам часова ујутро.

Није било лако припремити се за овај дуел. Не ради се о страху од пораза, већ због свега кроз шта смо пролазили ових дана. Имали смо неугодан меч у Литванији против Нептунаса, али смо на срећу успели да се опоравимо пре утакмице се Задром. У нападу нисмо у почетку били довољно квалитетни. Услед нервозе правили смо грешке у нападу и желели смо одмах да стекнемо предност – почео је причу Радоњић и потом наставио:

С друге стране одбрана је била добра од почетка, касније нам се отворио и шут, а као резултат добре одбране били су контранапади И лаки поени из транзиције. Имали смо одличан проценат шута за три поена, тако да смо заслужено славили у овом мечу. Задар је квалитетна екипа која игра добро на свом терену. Не сумњам да ће бити све бољи како време буде одмицало, тако да сам јако задовољан што смо овде освојили бодове.

Велики допринос у новој победи у АБА лиги имао је капитен Црвене звезде Телеком Лука Митровић, који је као и у прошлом колу био први стрелац своје екипе са 16 постигнутих поена уз шест ухваћених лопти. Талентовани крилни центар као кључ победе истакао је добру тимску одбрану због које је забележена можда и изненађујуће велика предност.

Након пораза у Литванији у последњим секундама и напорног пута, знали смо да нам неће бити лако против Задра, који у својој дворани традиционално игра врло добро. Они су млада, талентована екипа предвођена Флоренсом, чији смо учинак у доброј мери успели да исконтролишемо. Играли смо добру колективну одбрану од почетка и то је био кључ победе, јер смо из тога постигли и доста лаких поена у контри. На крају, забележили смо можда и изненађујуће убедљиву победу с обзиром на стање у којем смо били.

Звездиним кошаркашима сада предстоји веома тешка утакмица у Евролиги против актуелног шампиона Еврокупа, Валенсије. Дуел са шпанским представником на програму је у четвртак 30. октобра са почетком у 19 сати. Из тог разлога позивамо навијаче да дођу у Комбанк Арену у што већем броју, помогну својим љубимцима да остваре нову победу на евросцени и за степеник више се приближе пласману у Топ 16 фазу. Улазнице за овај меч могу се купити на свим продајним местима Евентима (ТЦ Ушће, Комбанк арена, Дом омладине, Билет центар И још 150 продајних места широм Србије).

Претходни текстЗвезда тријумфовала у Задру
Следећи текстКарте за Рад (Куп) и на Маракани